prilika ili izazov?

Toyota srušila cijenu sa 67 na 27 tisuća dolara za ovu novu limuzinu: Je li to najveći popust na svijetu?

Ostaje pitanje jesu li iznimni popusti dovoljan poticaj za vozače da prevladaju logističke izazove povezane s posjedovanjem

Toyota Mirai

 Toyota

Priča iz SAD: dok Tesla privlači kupce velikim sniženjima svojih električnih vozila, Toyota ide korak dalje s ponudom koja Mirai na vodik čini izuzetno privlačnim izborom. Model Limited, s najvišom razinom opreme, obično dolazi s cijenom od preko 67 tisuća dolara, no sada se, zahvaljujući popustu, može nabaviti za malo više od 27 tisuća dolara!

Osim toga, kupci mogu uživati u dodatnim pogodnostima kao što su kartica za gorivo vrijedna 15 tisuća dolara i opcija financiranja bez kamata, piše portal za kuplju vozila Cars Direct.

Ipak, ova ponuda ima određene uvjete. Primjenjuje se isključivo na modele iz 2023. godine dostupne na zalihama, dok se na noviji model iz 2024. godine ne odnosi. Također, popust od 40 tisuća dolara ne može se primijeniti na početni model Mirai XLE, čija je cijena niža.

image

Toyota Mirai

Toyota

Popustom se želi motivirati vozače da voze na vodik, međutim, glavni izazov za potencijalne kupce jest ograničena dostupnost stanica za punjenje. Mirai se uglavnom prodaje u Kaliforniji, gdje se nalazi većina američkih postaja za vodik. No, nedavno su se pojavili dodatni problemi s opskrbom, s obzirom na to da je Shell najavio zatvaranje sedam od svojih 55 točaka za punjenje u državi.

Ostaje pitanje jesu li iznimni popusti dovoljan poticaj za vozače da prevladaju logističke izazove povezane s posjedovanjem i vožnjom automobila na vodik.

Toyota ovim potezom definitivno mijenja igru na tržištu, ovaj potez stavlja limuzinu na vodik u domenu pristupačnosti usporedivu s popularnom Corollom, ali hoće li kupci biti spremni prihvatiti kompromise koje vožnja na vodik sa sobom nosi ostaje za vidjeti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 23:00