TRAŽENA ROBA

Traži se primjerak više: Izvršni direktor Lamborghinija potvrdio da je Revuelto rasprodan do kraja 2025.

Stephan Winkelmann je dodao da su trenutni modeli Urus i Huracan također rasprodani za sljedeće 2 godine

Lamborghini Revuelto

 Lamborghini

Pred koji mjesec predstavljen Lamborghini Revuelto pokazao se vrlo popularnim među kupcima superautomobila, toliko da je rasprodan do kraja 2025. godine.

Prilikom lansiranja svog prvog plug-in hibridnog modela, uvijek je postojala mala šansa da će kupce odbiti Lamborghinijevu zamjenu za dugovječni Aventador s atmosferskim V12 strojem, ali očito, to nije bio slučaj. Dapače, izvršni direktor Lamborghinija Stephan Winkelmann potvrdio je da je rasprodan za najmanje sljedećih 18 mjeseci, u nedavnom razgovoru za Bloomberg.

image

Lamborghini Revuelto

Lamborghini

Ovo nije prvi put da je Winkelmann komentirao snažan prijem hibridnog superautomobila. U travnju je rekao da Revuelto ima potencijal na kraju nadmašiti prodaju Aventadora, od kojeg je prodano 11.465 jedinica tijekom 11 godina proizvodnje. Dokazuje se da je osobito popularan među bogatim kupcima u SAD-u.

image

Lamborghini Revuelto

Lamborghini

S obzirom na performanse koje nudi Revuelto, nije iznenađenje da se dobro prodaje. Ne samo da zadržava 6,5-litreni atmosferski V12 koji vrišti do nebesa, već uparuje ovaj motor s tri elektromotora, što rezultira kombiniranom snagom preko 1000 KS. To bi ga trebalo učiniti znatno bržim čak i od najluđih varijanti Aventadora i dovesti na megdan hibridnok Ferrariju SF90 Stradale.

image

Lamborghini Revuelto

Lamborghini

A nije samo ovaj potpuno novi superauto talijanske kompanije popularan. Winkelmann je dodao da je potražnja za konvencionalnim modelima marke s unutarnjim izgaranjem, poput Urusa i Huracana, i dalje velika, napominjući da je marka rasprodana za iduće dvije godine.. Dodatno, prodaja je skočila za 5% u prvoj polovici 2023. na 5341 automobil.

image

Lamborghini Revuelto

Lamborghini

Uskoro će biti lansirana plug-in hibridna verzija Lamborghini Urusa, a proizvođač automobila također radi na plug-in hibridnom nasljedniku Huracana. Iako je nejasno hoće li ovaj model zadržati atmosferski V10 kao što se mnogi nadaju, postoji šansa da će biti još popularniji od Revuelta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:05