AUKCIJA

Tuning scena 90-ih: Prodaje se rijedak Ferrari 348 TS iz 1990. s 520 KS kojeg je tunirao Koenig

Ova kreacija inspirirana je dizajnom kultnog Ferrarija F40, a karoserija je remontirana i napravljene su neke ozbiljne modifikacije

Koenig Ferrari 348 TS

 Collecting Cars

Rijedak Ferrari 348 TS iz 1990. koji je remontirao Koenig stigao je na tržište u Velikoj Britaniji i ima prilično zanimljivu povijest. Naime, 348 TS je napustio Ferrarijevu tvornicu kao i svaki drugi, ali je odmah poslan u Koenig u Njemačkoj kako bi se modificirao u ono što tuner naziva Koenig Specials F48.

image

Koenig Ferrari 348 TS

Collecting Cars

Ova osebujna kreacija inspirirana je dizajnom kultnog Ferrarija F40, a karoserija je remontirana i napravljene su neke ozbiljne mehaničke modifikacije. Počevši od eksterijera, tu je prepoznatljiv široki komplet karoserije s potpuno novim pločama, uključujući stražnji kraj vrlo sličan onom kod F40. Lukove kotača popunjuju višedijelni OZ Racing aluminijski naplatci.

image

Koenig Ferrari 348 TS

Collecting Cars

Ispod poklopca motora, Koenig je spojio par turbina na originalni 3,4-litreni V8, tako da F48 sada proizvodi impresivnih 520 KS. Uz to, ostale nadogradnje uključuju novi ECU, intercooler, nadograđene komponente ovjesa, nove karbonsko-keramičke kočione diskove sprijeda i nove čelične diskove straga.

image

Koenig Ferrari 348 TS

Collecting Cars

U kabini vidimo crna kožna sjedala, trokraki upravljač i crne podne prostirke sa žutim cijevima. U popisu se ne napominju nabori na kožnim sjedalima, ali uglavnom se čini da je kabina bila dobro održavana tijekom godina.

image

Koenig Ferrari 348 TS

Collecting Cars

Treba napomenuti kako je ovaj primjerak jedan od samo dva F48 s volanom na desnoj strani ikada izrađen, i nekada je bio u vlasništvu zamjenika predsjednika Newcastle United FC-a, Douglasa Halla. Specijalni 348 prodaje se putem Collecting Carsa uz duplikat servisne knjige, priručnikom, mnoštvom računa i certifikatima o tehničkom pregledu. Na satu ima 65.445 kilometara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:03