BILDANJE BILDERA

TUNING Specijalisti za prerade Audija iz tvrtke MTM pojačali su stroj modela RS6 na 712 KS i podarili mu 950 Nm, a to je tek 'stage 1'

 
 MTM

Audi je nedavno predstavio potpuno novi RS6 Avant te od tada internetom kruže mnoge snimke kako sportski karavan oduševljava performansama.

Naravno, kako i ne bi kad nije svakodnevni prizor da „obiteljski“ automobil nevjerojatno ubrzava po njemačkom Autobahnu ili se natječe bok uz bok s najbržim sportskim limuzinama poput BMW-a M5 ili Tesle Model 3 Performance.

MTM

Iako Audi RS6 pokreće već snažan 4,0-litreni twin-turbo motor V8 sa 600 konjskih snaga i 800 Nm okretnoga momenta, postoje ljudi kojima ni to nije dovoljno za jedan karavan.

Stoga je njemačka tuning tvrtka MTM uzela RS6 u svoje ruke i pokazala kakav potencijal može imati, o čemu smo već pisali jer su izmjerili snagu od 798 KS i 1030 Nm okretnog momenta.

Kod upravo predstavljene "stage 1" varijante snaga je povećana na nešto manje, ali još uvijek golemih 712 konjskih snaga i 950 Nm okretnoga momenta, no zasad same performanse još nisu izmjerene.

Ne treba imati mala očekivanja za takvu snagu jer već standardna verzija stiže do 'stotke' za samo 3,6 sekundi i postiže maksimalnu brzinu 305 km/h.

Iako bi svaki vlasnik RS6-ice poželio ovakvo poboljšanje performansi, mora biti svjestan da to košta skoro kao neki novi automobil, odnosno 15 tisuća eura (oko 111 tisuća kuna). No tu nije kraj jer se na tu cijenu mogu odati i mnoge komponente.

Poželi li vlasnik novi ispušni sustav s dvije elektronske klapne, to će ga koštati tri tisuće kuna, a u ponudi su još i ovjes za namještanje visine i distance za kotače koji u kompletu koštaju desetak tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:55