AUKCIJA

Tvornička prerada: Ovaj Porsche 930 Turbo Slantnose iz 1987. danas je rijetka prilika!

Vrlo malo modela dobilo je navedeni paket, a oni koji su sada na tržištu automobila ostvaruju neviđene cijene
Porsche 930 Turbo Slantnose
 Porsche

Ovaj Porsche 930 Turbo 'Slantnose' iz 1987. godine kreće na prodaju krajem ovog mjeseca i mogao bi postići vrlo visoku cifru.

image
Porsche 930 Turbo Slantnose
Porsche

Naime, 1987. godine Porsche je u ponudi 911 imao paket 'Slantnose' čime je za cijenu od 50.000 dolara prerađena prednja maska. Veoma malo modela dobilo je navedeni paket, a oni koji su primijećeni na tržištu rabljenih automobila ostvarivali su nebeske cijene.

image
Porsche 930 Turbo Slantnose
Porsche

Ovaj konkretni primjerak nudit će se putem aukcijske platforme Mecum Auctionsa, a izrađen je putem Porscheovog programa 'Posebne želje'. Završen je u 'Guards' crvenoj nijansi, s BBS naplatcima u kombinaciji srebrne i zlatne. 'Slantnose' paket daje mu transformativni učinak prednje maske, razlikujući ga od uobičajenog (ako se može tako nazvati), 930 Turba.

image
Porsche 930 Turbo Slantnose
Porsche

Unutrašnjost je jednako posebna kao i vanjština – armaturna ploča, sjedala, obloge vrata, upravljač i središnja konzola presvučena je kožom boje šampanjca, a čini se i kako je u izvrsnom stanju unatoč godinama i kilometraži od 74.029 na satu.

image
Porsche 930 Turbo Slantnose
Porsche

Naime, automobil je zapravo u toliko dobrom stanju da je tijekom godina osvojio mnoštvo nagrada, uključujući drugo mjesto na 'PCA Porsches By The Bay Concours d'Elegance' 2018. godine. Straga je smješten 3,3-litreni šestcilindrični boxer koji obično proizvodi malo više od 280 KS i 377 Nm okretnog momenta, no ovaj primjerak iz tvornice je izašao s pogonom koji snagu podiže iznad 300 KS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:07