VIDEO

VARAO JE! RADNICI FORDA IZAZVALI ELONA MUSKA: Na Twitteru traže revanš obračuna Cybertrucka i Forda F-150. Musk prihvatio...

 
 Twitter screenshot

Elon Musk prošli je tjedan šokirao svijet predstavivši Teslu Cybertruck, pick-up model izgleda kao da je došao s filmskog seta Blade Runnera (filma kojeg Musk voli).

O detaljima smo već pisali, a svi oni koji su gledali prezentaciju zasigurno su zapamtili video koji su u Tesli pritom objavili. Muskova ideja bila je stvoriti neuništivi pick-up koji će posramiti Forda F-150 i nadmašiti Porsche 911.

Nakon te izjave prikazao je video u kojem Cybertruck bez većih problema dobiva u „povlačenju konopa” protiv Forda F-150. Ako već niste, pogledajte prvo taj video:

Naravno, nije dugo trebalo čekati odgovor iz Forda. Tako je Sunny Madra, potpredsjednik Ford X-a (inkubatora Forda koji okuplja poduzetnike, inženjere i dizajnere koji se bave budućim rješenjima) na objavi na Twitteru pozvao Elona Muska da im da Cybertruck kako bi usporedili „jabuke s jabukama”.

Pritom je naravno aludirao na nelogičnost kod Tesline usporedbe. Naime, Cybertruck u videu ima pogon na sve kotače i samim time je riječ o verziji ili sa 2 ili sa 3 elektro motora.

Pritom treba napomenuti kako sredinu ponude čini izvedba s 2 elektro motora koja kreće od 49,900 dolara, do stotke juri za 4,6 sekundi i ima domet od 480 kilometara. Najsnažnija izvedba ima tri elektro motora,pogon na sve kotače i do stotke juri za 3 sekunde.

S druge strane, Ford F-150 iz videa u STX opremi ima stražnji pogon (vidljivo iz videa), što znači da se ispod poklopca skriva 2,7-litreni EcoBoost motor od 325 KS.

Naravno, u Fordu nude i snažnije opcije, pa smo tako sigurni kako bi Cybertruck bio podvrgnut testu s izvedbom koja skriva V8 motor. Da stvar bude bolja, oglasio se u Musk koji je potvrdno odgovorio na Tweet Sunny Madre. Hoćemo li gledati revanš? Uskoro ćemo saznati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:14