KONTROLER UMJESTO VOZAČA

VIDEO: NISSAN GT-R upravljan putem Playstation kontrolera jurio 211 km/h po Silverstoneu

Nissanov vozač koji je karijeru započeo kao gamer pobjedivši u natjecanju GT Academy upravljao je posebno opremljenim Nissanom GT-R putem Playstation kontrolera
 Nissan

Nesvakidašnji rekord oboren je ovaj tjedan na Silverstoneu. Naime, Nissan je odlučio na stazu dovesti GT-R koji je pokretan PlayStation kontrolerom. Za tu su prigodu pozvali Janna Mardenborougha, poznatog "gamera" i pobjednika GT Academy prvenstva 2011. godine zahvaljujući kojem je dobio priliku sjesti za upravljač pravog trkaćeg bolida i iskušati se u utrkivanju u kojem i danas postiže odlične rezultate.

Ovom prigodom našao se na trkaćoj stazi zbog nešto drugačijeg pothvata. Ljudi iz Nissana u ruke su mu dali Playstation kontroler, a njegov zadatak bio po stazi provesti posebno opremljen GT-R sa 4 robota zadužena za okretanje volana, kočenje i gas i mjenjač, koji je zbog činjenice da se svime upravlja kontrolerom dobio naziv GT-R/C.

Foto: Nissan

Budući da bežični kontroler ima domet od 1 kilometra, Mardenorough je pratio i upravljao automobilom iz helikoptera. Najbrži krug napravio je u vremenu od 1:17,47 prilikom čega je prosječna brzina iznosila 122 km/h, a na ravnici je postigao maksimalnih 211 km/h čime je postao najbrži automobil pokretan putem kontrolera. "Odaziv automobila bio je odličan. Skretanje, ubrzanja te kočenje putem kontrolera bilo je lakše nego što sam očekivao", izjavio je Mardenborough nakon što je "odvozio" svoje. Ovaj projekt inače je nastao kako bi se proslavila 20-godišnja suradnja Nissana i računalne igre Gran Turismo čiji će se novi nastavak naći na policama i internetskim trgovinama idući tjedan. Pogledajte kako izgleda GT-R/C u akciji:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:49