SAVRŠENO STANJE

Vremenska kapsula: Prodaje se Honda CR-X iz 1990. sa samo 17 kilometara na ‘satu‘

Ovaj CR-X je odvezen iz salona u Lisabonu u privatnu garažu, nakon čega je samo ‘sjedio‘ na automobilskoj dizalici nekoliko desetljeća
1990 Honda CR-X 1.6i-16
 Garagista

Nedavno smo pisali o Hondi CR-X koja je tijekom svog 'života' vidjela 1,6 milijuna kilometara asfalta. Ista je poslužila kao dobar podsjetnik da se ne trebate riješiti svog automobila ako je nakupio veći broj kilometara na satu. Međutim, ovaj CR-X se je u 30 godina jedva pomaknuo.

image
1990 Honda CR-X 1.6i-16
Garagista

I zaista, kad kažemo 'jedva pomaknuo', to i mislimo. Ova Honda CR-X iz 1990. godine u Portugalu je prošla samo 17 kilometara otkako je kupljena. To je posebno zanimljivo jer u muzejima možemo pronaći automobile s više kilometara 'pod svojim kotačima'. Koja je priča iza ovog malog sportskog coupea?

image
1990 Honda CR-X 1.6i-16
Garagista

Prema Garagisti, ovaj CR-X 1.6i-16 je odvezen iz salona Santomar Honda u Lisabonu u privatnu garažu, nakon čega je samo 'sjedio' na automobilskoj dizalici nekoliko desetljeća. Nevjerojatno je pomisliti da čak ni kotači nisu dotakli tlo svih ovih godina.

image
1990 Honda CR-X 1.6i-16
Garagista

Ipak, to nužno ne znači da je ova Honda samo tamo stajala do nedavnog otkrivanja. Prema web-stranici, u kabini još uvijek možemo pronaći izvorne navlake za papirnate tepihe iz zastupništva, zajedno sa svim tvorničkim oznakama, pa čak i gumama. Uz to, tvrdi se da je u motoru još uvijek ulje koje je Honda ulila prije više od 30 godina. Popis navodi kako su jedine neoriginalne stvari u automobili tekućina za kočnice i akumulator.

image
1990 Honda CR-X 1.6i-16
Garagista

Što se tiče ostatka CR-X-a, vanjština se čini besprijekornom. Velika je vjerojatnost da ovaj automobil donedavno nije ni vidio sunčevu svjetlost, što objašnjava sjaj na srebrnoj karoseriji. Sve ovo vrijedi i za njegovu unutrašnjost. Cijena nije spomenuta, no očekujemo nešto zbog čega 'padaju vilice'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:09