RESTAURACIJA

VW T1 je ‘cool‘ sam po sebi, ali ovaj restaurirani model s Porscheovim motorom posebno se ističe

Ovaj primjerak T1 Samba iz 1965. godine dobio je kompletnu restauraciju i Porscheov motor, Fuchs naplatke i kožu u unutrašnjosti

1965. VW T1 Samba

 DD Classics

Originalni VW T1 je bez dvojbe "cool" vozilo u tvorničkom stanju, ali kad u jednadžbu dodate nešto od Porschea, stvari mogu biti samo bolje. Ovaj konkretni primjerak T1 Samba iz 1965. godine dobio je kompletnu restauraciju i Porscheov motor, Fuchs naplatke i kožu u unutrašnjosti.

image

1965. VW T1 Samba

DD Classics

Vozilo je projekt Creative Coachworksa i trenutno se prodaje putem DD Classicsa u Londonu. Temelji se na rijetkom T1 Sambi s 21 prozora iz 1965. godine, uvezenom iz Japana. Prema popisu, zadatak je bio stvoriti VW T1 koji bi mogao voziti 160 km/h.

image

1965. VW T1 Samba

DD Classics

Najvažnija izmjena krije se ispod stražnjeg kraja. 3,2-litreni boxer iz Porschea 911 Carrere iz 80-ih šalje snagu na stražnje kotače putem ručnog mjenjača s pet brzina.

image

1965. VW T1 Samba

DD Classics

Popis ne spominje brojke snage i okretnog momenta, ali sa sigurnošću možete očekivati tri puta više od originalnog. Također je dobio unaprijeđene disk kočnice s crvenim čeljustima, gewinde koje ga malo spuštaju tlu i puni "rollcage" u ogromnoj kabini.

Vanjski izgled dobio je dvobojni tretman s crno-bijelom karoserijom, uz crne branike i okvire prednjih svjetala. Originalni 16-inčni Fuchs naplatci odaju povezanost s Porscheom, dok dvostruke kromirane ispušne cijevi pokazuju da ovo nije tipičan VW.

image

1965. VW T1 Samba

DD Classics

Unutrašnjost je također restaurirana, s kožnim presvlakama u krem boji, uključujući ploču s instrumentima, vrata, sjedala i zaštitni kavez. Sprijeda se nalazi trokraki upravljač presvučen alcantarom s oznakom Porschea, tri sjedala i LCD zaslon. Stražnji dio kabine pretvoren je u dnevni boravak s klupama okrenutim suprotno, okruglim stolom i pretincima za stvari.

image

1965. VW T1 Samba

DD Classics

Za zabavu tu je igraća konzola, nadograđeni audio sustav i DVD player. Popis ne spominje cijenu, ali zainteresirani samo trebaju kontaktirati DD Classics.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:09