NOVI SMJER ZA TT

ZBOGOM DVOSJEDU: U skladu s trendovima na tržištu, novi Audi TT postaje coupe limuzina, a na tržište bi trebao doći kroz dvije godine!

 
 Auto Express (Avarvarii render)

Nedavno smo pisali o tome kako će Ford Mustang postati coupe limuzina, a sada stižu nove glasine prema kojima ista sudbina čeka i Audi TT! Jasno je kako se trendovi na tržištu mijenjaju, a oznaka "coupe" u nazivu očito je iznimno popularna ovih dana. Oni koji aktivno prate Audi sjetit će se da je njemački proizvođač još 2014. godine na salonu u Parizu predstavio konceptni TT s četverim vratima. Auto Express sada navodi kako će ta vizija postati i stvarnost - TT postaje coupe limuzina i na tržište će izaći unutar iduće dvije godine.

Auto Express (Avarvarii render)

Foto: Auto Express (Avarvarii render)

Prema njihovom pisanju, konceptni TT Sportback bio je "žrtva" Dieselgatea budući da je projekt ugašen zbog rezanja troškova. Ipak, sada su stvari nešto drugačije i ako je vjerovati navodima Auto Expressa, to će biti jedina verzija u kojoj će se nuditi TT. Da, dobro ste pročitali, TT bi tako postao coupe limuzina, a u navodi se kako je uprava Audija već odobrila projekt i sami dizajn. Iza ove odluke navodno stoje rezultati na tržištu (na kojem se TT ne prodaje kao prije; prije 10 godina u Europi je prodano 38,335 komada, dok je prošle godine ta brojka iznosila 16,281) i trendovi prema kojima su limuzinski coupe i SUV coupe modeli sve poželjniji. A kako bi ovaj model mogao izgledati otkrivaju prvi renderi s potpisom Avarvarii-a koji su objavljeni na stranicama Auto Expressa. Iako još nisu poznati podaci vezani uz pogon, pretpostavlja se da će motori imati mild-hybrid tehnologiju koju smo vidjeli u svim novim Audi modelima....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:05