E-POTICAJI

Suzuki Across raspolaže s hibridnih, moćnih 306 KS i pogonom 4x4, a troši kao Swift

Japanski plug-in hibridni model pomoću benzinca i dva elektromotora nudi pregršt snage i pogon 4x4, stotku hvata za kratkih 6 sekundi
Suzuki Across
 Suzuki

Prvi plug-in hibrid sa značkom Suzukija raskošni je SUV rastegnut na 4,65 metara i provjerenom tehnologijom Toyote. Riječ je, zapravo, o više ili manje maskiranom RAV4, pa ne čudi što se ispod lima skriva dobro poznata te prilično paprena kombinacija s polica Toyote - četverocilindarski 2,5-litreni atmosferski Atkinson benzinac u sinergiji s dva elektromotora, jednim sprijeda i drugim straga, koji pri punom gasu nude 306 KS i pomažu Acrossu stotku uhvatiti za kratkih 6 sekundi.

image
Suzuki Across
Suzuki

Ubrzanja su, dakle, prilično burna, no uglađenom automatskom CVT mjenjaču više odgovara smirena vožnja. Najbolji dokaz za to je potrošnja - SUV težak dvije tone u prosjeku troši manje od šest litara.

Tome, naravno, pomaže činjenica što je napunjena baterija kapaciteta 18,1 kWh u stvarnosti dovoljna za 50 do 60 km umjerene vožnje samo na struju. Praktičnosti korištenja pogoduje i prilično brzo punjenje baterije, a dobro zvuči i da se samo na struju može dohvatiti brzina od 135 km/h, a u konačnaci i 180 km/h.

image
Suzuki Across
Suzuki

Across se i lijepo vozi. Postignut je gotovo idealan omjer masa, 4x4 pogon fino distribuira snagu po osovinama i ulijeva sigurnost. Cijena? Across se nudi od 404.200 kn, što se na prvu čini puno, no pogled na ponuđenu tehnologiju te raskošnu opremu Elegance sa 170 stavaka uključenih u cijenu otkriva da je riječ o poštenoj ponudi. Čak i bez državnih poticaja.

image
Suzuki Across
Suzuki

Blagi hibridi

Toliko povoljni da im poticaji nisu niti potrebni

Ignis, Swift, Vitara i S-Cross dostupni su s mild-hibridnom tehnologijom, koju odlikuju mala masa, uvjerljive performanse i skromna potrošnja te povoljna cijena. Zato se hibridni Swift nudi od 101.374 kn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 20:23