RABLJENI AUTOMOBILI

Godinu dana star Mercedes G-klase 36 posto skuplji od novog. Razlog: rok isporuke 2,5 godine!

Kako potvrđuje novo istraživanje tržišta koje je proveo iSeeCars, cijene rabljenih automobila su na ‘rekordnoj razini‘

2019. Mercedes AMG G63

 Mercedes-Benz

Nešto vrlo čudno događa se na tržištu rabljenih automobila od Europe, SAD, Japana,,, Neki su modeli, naime, skuplji od svojih novih varijanti. Riječ je o fenomenu koji se ne viđa često, iako ima vrlo jednostavno objašnjenje – automobilska industrija jednostavno ne može isporučiti onoliko novih automobila koliko kupci žele kupiti zbog nestašice automobilskih čipova na globalnoj razini.

image

2019. Chevrolet Corvette ZR1

Chevrolet

To je dovelo do toga da cijene na tržištu rabljenih automobila postaju veće od cijena novih vozila. Jedina mala razlika je što rabljeni automobil možete dobiti za samo nekoliko dana, dok isporuka novog automobila može potrajati i do 12 mjeseci, ovisno o marki, modelu, specifikaciji i tržištu, naravno...

image

Tesla Model 3

Tesla

Kako potvrđuje novo istraživanje tržišta koje je proveo iSeeCars, cijene rabljenih automobila su na 'rekordnoj razini'. Na temelju podataka navedene platforme, prosječni godinu dana star polovnjak košta 1,3 posto više od svojeg novog ekvivalenta. Međutim, neki modeli koštaju i do 10 puta više od novog ekvivalenta. Dobiveni rezultati temelje se na traženim cijenama za više od 1,5 milijun novih i rabljenih automobila prodanih u SAD-u od 1. siječnja 2022. do 31. siječnja 2022. godine.

image

2020. Ford Bronco

Ford

Ispostavilo se da je Mercedes-Benz G-klasa 'apsolutni hit na tržištu rabljenih automobila'. U prosjeku, godinu dana staru G-klasu možete kupiti za 35,6 posto veću cijenu od potpuno nove G-klase. Chevrolet Corvette je na drugom mjestu s 20,2 posto skupljim rabljenim primjerci u usporedbi s potpuno novom. Treći je Tesla Model 3 (17,8 posto), a slijede ga Ford Bronco Sport (16,4 posto) te Chevrolet Trailblazer (15,6 posto). U nastavku možete pronaći popis 10 rabljenih automobila koji su skuplji od svojeg novog ekvivalenta prema podacima iSeeCarsa.

image

10 rabljenih modela koji su skuplji od svojeg novog ekvivalenta

iSeeCars
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 10:28