ISTRAŽIVANJE

Ovo su pet zemalja iz kojih dolazi najveći broj rabljenih automobila u Hrvatsku!

carVertical je proveo istraživanje hrvatskog tržišta kako bi doznao iz kojih zemalja stiže najviše ‘polovnjaka‘
Uvoz rabljenih automobila
 Reuters

Uvoz vozila prisutan je i u zemljama koje imaju razvijenu automobilsku industriju. carVertical, web platforma za provjeru rabljenih automobila, provela je istraživanje hrvatskog tržišta kako bi doznala iz kojih zemalja stiže najviše ‘polovnjaka‘.

Istraživanje uključuje sve rabljene automobile koji su uvezeni tijekom posljednje dvije godine, te nakon toga provjereni putem web platforme, uključujući više od tisuću izvješća o povijesti automobila.

U kontekstu uvoza rabljenih automobila, Njemačka, s udjelom gotovo od gotovo 50 posto, ostaje i dalje prvi izbor hrvatskih građana. Zanimljivo, iako cijena rabljenih automobila ponekad zna biti i povoljnija u odnosu na Njemačku, na Belgiju odlazi šestina ukupnog uvoza - nešto više od 16 posto, pa je to tako druga zemlja iz koje se uvoze rabljeni automobili u Hrvatsku.

image
5 zemalja iz kojih dolazi najveći broj rabljenih automobila u Hrvatsku
carVertical

Nadalje, kao što se može vidjeti iz ilustracije, Francuska, s gotovo 9 posto, te Italija i SAD, na razini nekih 6 posto, zaključuju ovaj popis pet zemalja iz kojih se najviše uvoze rabljeni automobili. Prikazani udjeli predstavljaju preferencije i tendencije uvoza rabljenih automobila.

To, dakako, ne znači da postotci ujedno oslikavaju stanje na hrvatskom automobilskom tržištu jer bi za tako nešto trebalo povlačiti korelacije i u odnosu na segment novih vozila. Nema nikakve dvojbe da je kvaliteta njemačkih automobila prepoznata globalno, kao i da danas postoji čitav niz približno kvalitetnih proizvođača automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:14