PUKAO MU FILM!

ŠEF RAZVOJA BMW-a: "Ne želim više slušati gluposti kako su stari BMW modeli bili bolji"

 
 BMW

U BMW-u su odlučili stati na kraj pričama "znalaca" koji tvrde da su stari modeli bili bolji. Posebno je to slučaj s BMW-om Serije 3 kod kojeg velik broj ljudi, uključujući i novinare (barem tako tvrde u BMW-u) tvrdi da je zadnja "prava M trica" bila generacija E46 CSL. "Ne želim više slušati i čitati takve gluposti", izjavio je šef razvoja BMW-a Klaus Frohlich u razgovoru za Motoring na salonu automobila u Parizu.

BMW

Podsjetimo, novi BMW Serije 3 razvijan je na kultnom Ringu, bavarski proizvođač tvrdi da su vozne karakteristike bolje nego ikad. Uz to, vozi se na CLAR platformi te ima niže težište. Automobil je do 55 kg lakši od svog prethodnika, "Prva i najvažnija stvar; ovaj automobil možete voziti brzo i pritom biti potpuno mirni i relaksirani. Nećete ni primijetiti koliko brzo idete", izjavio je Frohlich na pitanje o voznim karakteristikama. "Druga važna stvar vezana je uz bolje materijale koje smo koristili i koji daju dodatnu vrijednost automobilu", zaključio je šef razvoja bavarske marke.

Podsjetimo, novi BMW Serije 3 imao je svjetsku premijeru na salonu u Parizu, a na tržišta (uključujući dakako i naše) stiže u ožujku iduće godine. U početku će u ponudi biti dvije motorizacije: 320d i 330i, a kasnije će doći i ostatak motora, uključujući i M340i. Za paprenu M verziju ipak će trebati pričekati nešto više od godinu dana...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2023 17:05