TEHNIKA

Novi Mercedes S-klase bit će prvi automobil sa zračnim jastucima za putnike straga

Riječ je o "potpuno drugačijem konceptu od onog kod prednjih zračnih jastuka" javljaju iz Stuttgarta
Stražni zračni jastuci
 Mercedes-Benz

Mercedes S-klasa je oduvijek poznata po udobnosti i luksuzu, ali je ujedno uvijek bila i pionir u pogledu sigurnosti. Kroz sve generacije S-klasa bi na tržište stigla s nekom inovacijom u pogledu sigurnosti, od ESP uređaja pa nadalje.
Nova generacija čija je premijera zakazana za 2. rujna također će imati novost na polju sigurnosti, a riječ je o prvom zračnom jastuku za putnike na stražnjim sjedalima.
Svi detalji bit će objavljeni idućeg tjedna, ali iz Mercedesa javljaju kako su zračni jastuci na stražnjim sjedalima dizajnirani za zaštitu putnika u slučaju frontalnog sudara. Zračni jastuci su ugrađeni na stražnjem dijelu prednjeg sjedala i aktiviraju se prilikom sudara.

Krojena su u obliku zaobljene tube za razliku od okruglih prednjih jastuka za vozača i suvozača. Takva konstrukcija osigurava da udar ne bude presnažan te da "mekanije" prihvati glave putnika.
Riječ je o "potpuno drugačijem konceptu od onog prednjih zračnih jastuka" javljaju iz Mercedesa. Dodali su i da će se zračni jastuci moći prilagoditi dječjim sjedalicama straga te da će s postojećim sigurnosnim pojasevima koji se napuhuju postaviti nova mjerila u sigurnosti za putnike na stražnjim sjedalima.

Osim novih zračnih jastuka, Mercedes je nadogradio funkciju Pre-Safe Impulse Side koja koristi radarske senzore za otkrivanje neposrednog bočnog udara, a zatim napuhuje zračne jastuke u strancima sjedala sa strane sudare te tako pomiče tijela putnika prema središtu vozila. Pritom i elektronski ovjes E-Active Body Control automatski podiže vozilo, tako da se utjecaj sudara preusmjerava prema čvršćoj donjoj strukturi S-klase. Mercedes nakon otkrivanja unutrašnjosti i zračnih jastuka straga planira dalje nastaviti otkrivati ​​podatke i tehnološke značajke o novoj S-klasi sve do njene premijere...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 17:13