VIDEOIGRE

Assetto Corsa: Benz Patent Motorwagenu treba više od sat vremena da obiđe Nürburgring

Motorwagenu je potrebno više od 80 minuta da napravi ono za što je Mercedesu (AMG GT Black Series) potrebno samo 6:43

Assetto corsa

 youtube screenschot

Mercedes-Benz poznat je po nekim divljim vremenima na 'Zelenom paklu', ali je li to uvijek tako bilo? U nekom smislu, je.

Jimmy Broadbent, koji na svoj YouTube kanal objavljuje snimke racing simulatora poput Assetto Corse, odlučio je po Nürburgringu provozati prvi automobil proizvođača, i zapravo prvi automobil s motorom s unutarnjim izgaranjem uopće. To je Benz Patent Motorwagen iz 1886. godine, a sve je bilo moguće zahvaljujući 'modding' zajednici Assetto Corse.

Naime, projekt izrade Benzovog Motorwagena trajao je gotovo 10 mjeseci, a za njega je odgovoran korisnik SATLAB. Automobil je vjerno rekreiran za 'racing' simulator, iako SATLAB ističe kako je 'priroda pothvata dovela do nekih bugova ili dodatnih značajki'. Primjerice, originalni automobil proizvodio je samo dvije trećine jedne konjske snage (0,69 KS/0,4 kW), dok u igri ima 1 KS (0,7 kW) jer se u originalnom obliku uopće ne bi mogao micati.

image

Benz Patent Motorwagen

YouTube Screenshot

Rezultat je maksimalna brzina od samo 13 km/h, što je možda nekada bilo mnogo, ali ne izgleda dobro kada se u obzir uzme činjenica da je Nürburgring dugačak gotovo 21 kilometar. Međutim, Motorwagen ima 'tajno oružje' u rukavu – neutralna brzina.

Broadbent ističe kako je na dionicama nizbrdo najbolje prebaciti brzinu u neutralni položaj, te dopustiti gravitaciji da pomogne automobilu postići brzine o kojima je Karl Benz mogao samo sanjati. Ona je u stanju više nego peterostruko povećati Motorwagenovu pretpostavljenu maksimalnu brzinu i dostići čak 70 km/h.

Ipak, ono što ide dolje, mora jednom i doći opet gore, a dobar posao kojeg gravitacija čini pomažući automobilu niz brdo ga usporava kada ide u suprotnom smjeru. Na kraju, Motorwagenu je potrebno više od 80 minuta da napravi ono za što je trenutno najbržem Mercedes-Benzu (AMG GT Black Series) potrebno samo 6:43.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:02