VIDEO

Automobilom udario policajca na motoru pa pokušao pobjeći: Osuđen je na četiri godine zatvora

Incident se dogodio prošle godine 1. srpnja, kada je inspektor Tony McGovern bio u motociklističkoj patroli

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Londonska metropolitanska policija objavila je snimku vozača koji se namjerno zabio u policajca na motociklu. Incident se dogodio prošle godine 1. srpnja, kada je inspektor Tony McGovern bio u motociklističkoj patroli i primijetio da se Joseph Ward ponaša "sumnjivo".

To ga je potaknulo da se zaustavi uz vozilo i razgovara s vozačem. Dok snimka koju su objavile vlasti prikazuje samo dio interakcije, a zvuk je teško razabrati, čini se da je McGovern pitao Warda kamo ide ili što radi. Na kraju mu je naredio da ugasi motor, ali on se umjesto toga pomaknuo naprijed, ubacio Outlandera u rikverc, i zatim se zaletio u policijskog službenika, srušivši ga na tlo.

McGovern je pozvao pomoć i prebačen je u bolnicu s ozljedama nogu, ramena i leđa. Ward je pobjegao, ali su ga vlasti brzo identificirale. Provjera je otkrila da je već tražen jer se lažno predstavljao kao policajac i tražio novce od drugih vozača. Policija ga je također povezala sa sudarom 5. srpnja i incidentom u kojem su oštećena dva policijska automobila 6. srpnja.

Ward je naposljetku uhićen u Letchworthu 20. srpnja, a metropolitanska policija rekla je da je na kraju priznao krivicu za 14 prekršaja, uključujući napad koji je uzrokovao stvarne tjelesne ozljede, lažno predstavljanje policajca, opasnu vožnju i bježanje policiji.

Unatoč ozbiljnosti prijestupa, Ward je dobio naizgled blagu zatvorsku kaznu od četiri godine. McGovern je izjavio: "Policajac sam već 18 godina i nikada nisam očekivao da će me netko namjerno udariti na motociklu u tako nasilnom i agresivnom činu". Rekao je da se još uvijek oporavlja od ozljeda, ali je i dalje "odlučan služiti ljudima Londona i ukloniti nasilne i opasne prijestupnike s ulica".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:35