B4 BALISTIČKA RAZINA

Blindirani Volkswagen Golf? U ovoj zemlji marka je jako cijenjena, a oklopljeni auti su potreba

Kao i Armormaxov Jaguar I-Pace, GTI dobiva balističku razinu B4, za koju proizvođač kaže da štiti od standardnih pištolja i sačmarica

Armormax Volkswagen Golf 8 GTI

 YouTube Screenshot

Armormax, južnoafrička tvrtka koja se zapravo specijalizirala za blindiranje luksuznih automobila, upravo je predstavila svoj najnoviji projekt i on je malo neobičan u ovom kontekstu.

Kao i Armormaxov Jaguar I-Pace, GTI dobiva balističku razinu B4, za koju proizvođač kaže da štiti od standardnih pištolja i sačmarica. Isprva bi se moglo učiniti čudnim ponuditi blindirani Volkswagen Golf GTI, ali Armormax kaže da je potražnja za takvim vozilom iznenađujuće velika u Južnoj Americi.

Korištenjem najlakšeg sintetičkog oklopa na tržištu, pretvorba teži podnošljivih 180 kilograma. Na performanse vožnje i potrošnju goriva treba utjecati samo minimalno.

Konverzija uključuje zamjenu svih stakala s Optima balističkim staklima. Izvana se razlika ne vidi. Sva vrata, paneli vrata, stupovi, stražnja sjedala i vrata prtljažnika ojačani su spomenutim sintetičkim oklopom. Isto vrijedi i za krov i krovni otvor, koji ostaje funkcionalan, kao i bočni prozori.

Push-to-talk portafonski sustav upotpunjuje paket. Sve to čini Golf najsigurnijim kompaktom koji postoji. Prema Michaelu Broomu, voditelju marketinga Armormaxa, "B4 Golf iz 2018. bio je hrabar projekt, ali naišao je na ogroman interes i narudžbe su poslane. Nikada nije bilo upitno hoćemo li razviti prvi paket oklopa za novi model. Znali smo da bi potražnja bila velika".

Broom kaže da je aplikacija popularna u sektoru privatne zaštite. Tamo bi se Golf koristio kao vozilo za pratnju ili oklopljeno vozilo za brzu reakciju. Osim paketa za Golf, Armormax proizvodi oklope za oko 30 različitih marki, uključujući Audi, Cadillac, Mercedes-Benz, Jeep, Land Rover i Porsche. Nedavno je tvrtka također ušla u posao s blindiranim električnim automobilima poput Tesle i Riviana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:40