ZA RATNE SVRHE

‘Brzi i tihi‘: Ukrajinski zapovjednik želi električne crossere za svoje snajperske timove

‘Moramo brzo doći i otići‘, rekao je Mamulashvili za The War Zone u srijedu ujutro. ‘Dakle, trebaju nam elektro-bicikli‘

Atom Military

 ELEEK

Atom Military električni crosser je malen, lagan, brz i, što je možda jednako važno, tih. Mamuka Mamulashvili, zapovjednik Gruzijske legije, želi ih za svoje snajperske timove.

"Moramo brzo doći i otići", rekao je Mamulashvili za The War Zone u srijedu ujutro. "Dakle, trebaju nam elektro-bicikli". Mamulashvili je rekao da mu je potrebno brzo, tiho vozilo kako bi snajperske timove doveo do mjesta na kojem mogu ispaljivati ​​metke oko pet do 10 minuta, a zatim brzo izaći prije nego što Rusi ispucaju topništvo na njihovu poziciju.

image

Atom Military

ELEEK

Ukrajinske snage također se nadaju da će mu ovo skromno, domaće vozilo pomoći u nastavku obrane od ruskih osvajača. Atom Military, kojeg proizvodi tvrtka ELEEK u Ternopilu, može voziti do 90 km/h, s dometom od 150 kilometara s jednim petosatnim punjenjem, i može nositi do 150 kilograma. Elektro-bicikl koristi ovjes motocikla, kočnice i kotače “koji mu omogućuju da bude izdržljiv u off-roadu”.

Čak dolaze s dodatnim USB-om za punjenje gadgeta i utičnicom od 220 V tako da dodatne teške, glomazne baterije nisu potrebne. "Već su uspjeli posjetiti žarišta, pomažući svojim vlasnicima da uspješno obavljaju svoje zadatke", navodi tvrtka na svojoj Facebook stranici.

Iako tvrtka ne precizira koji su to zadaci, ukrajinski poduzetnik koji pokušava prikupiti sredstva za njihovo korištenje kaže da imaju širok raspon namjena. Zahvaljujući svojoj brzini, veličini i relativno niskom toplinskom karakteru, Atom Military motocikli se koriste za izviđačke misije, između nekoliko drugih zadataka. "Neprijatelj vas ne može čuti čak ni iz neposredne blizine", rekao je Vanda, direktor marketinga u Sunoco Tradingu i Ryderu u Ukrajini.

Atom Military je također "gotovo nevidljiv za neprijateljske bespilotne letjelice", rekao je Vanda, iako je ta tvrdnja svakako diskutabilna.

A budući da ima električni motor, manje je osjetljiv na ruske termičke sustave, rekao je. "Ovu opremu koristi naša vojska u istočnoj Ukrajini", rekao je, odbijajući ponuditi daljnje pojedinosti iz operativnih sigurnosnih razloga.

"Kuriri" na biciklima dugo su dokazani oblik korespondencije na bojištu. Oni također nude mogućnost prijevoza manjeg tereta i pružaju brzu medicinsku pomoć ranjenicima putem putujućih medicinara. Uz to, mogu se postaviti na čamce za napuhavanje zahvaljujući njihovoj veličini i težini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:56