pogledajte VIDEO

Budućnost autonomnih vozila zimi ne izgleda tako sjajno: Teslin FSD ‘poludio‘ na snijegu

Video prikazuje kako Teslin FSD Beta od 7500 eura upravlja automobilom po snijegom prekrivenim gradskim ulicama

Tesla ‘Full Self Driving‘ sustav

 YouTube Screenshot

Teslina "Full Self-Driving Beta" opcija je u najmanju ruku kontroverzna, a ovaj najnoviji video, koji verziju 10.69.25 stavlja na test u snježnom Detroitu, samo dolijeva ulje na vatru.

Objavljen na YouTube kanalu Detroit Tesla točno na Badnjak, video prikazuje kako Teslin FSD Beta od 7500 eura upravlja automobilom po snijegom prekrivenim gradskim ulicama. Odmah možemo vidjeti kako stvari ne izgledaju baš sjajno.

Samo nekoliko sekundi nakon prvog uključivanja sustava, automobil ide prebrzo i lagano skreće udesno, ide prema rubniku i tjera vozača da preuzme kontrolu nad upravljačem. Toni Ezero, koji nam je poslao video kako se hrva sa svojom Teslom na snježnim cestama Detroita, rekao je: “Mislim da ova vožnja neće biti dobra. Mislim da još uvijek nisu uopće podesili neuronske mreže za snijeg.”

Nekoliko puta tijekom kratke, 15-minutne vožnje, sustav za samostalnu vožnju potpuno se isključuje, potičući čovjeka za volanom da odmah preuzme kontrolu. Nije jasno zašto je FSD Beta tako postupio, a Toni nagađa da bi to moglo biti zbog neravnih dijelova snijega i leda koji su prekrivali asfalt.

Pošteno je naglasiti da vožnja po zimskoj oluji zahtijeva od vozača poduzimanje dodatnih mjera opreza bez obzira koji automobil voze. Korištenje autonomnog sustava za vožnju na cestama prekrivenim snijegom možda je loša ideja od samog početka, ali obzirom da je Elon Musk obećavao robotaksije koji će lutati ulicama, čini se da ga čeka još mnogo posla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:05