AKTUALNO

Bugatti najavom obećao ‘posljednji auto svoje vrste‘: Model će biti predstavljen 19. kolovoza

Činjenica da Bugatti ovo vozilo već naziva "ikonom" i "posljednjim svoje vrste" samo povećava misterij

Bugatti najava

 Twitter Screenshot

Najnovija Bugattijeva najava obećava "posljednji automobil takve vrste", koji će debitirati na The Quailu, motosport okupljanju tijekom Monterey Car Weeka 19. kolovoza.

Najavni video prikazuje bočno stražnje svjetlo u obliku slova V. Kad bismo mogli vidjeti oba stražnja svjetla, onda bismo očekivali da će stvoriti raspored u obliku slova X na repu vozila. Prva najava bila je jednako zagonetna, s porukom "otključaj ikonu". Popratna fotografija prikazivala je hrpu osvijetljenih šipki.

Činjenica da Bugatti ovo vozilo već naziva "ikonom" i "posljednjim svoje vrste" samo povećava misterij, a isto tako se čini da vidljivi stilski detalji ne odgovaraju nijednom trenutnom Bugattiju.

Šef Bugattija Mate Rimac kaže da je nasljednik Chirona jako elektrificiran, te nagovještava da možda neće koristiti W16 motor. Možda to znači da će automobil koji će biti predstavljen na The Quailu biti zapravo posljednji Bugatti bez ikakve hibridne pomoći.

Kruže i glasine da će novo vozilo biti kabriolet ograničene serije. U tom slučaju, "posljednji takve vrste" može značiti da je ovo posljednji Bugatti koji se vozi na Chironovoj šasiji.

Bugatti trenutno završava proizvodnju Chiron obitelji. Sve jedinice standardnog modela i Bolide imaju kupce, ali tvrtka ih tek treba izgraditi. Već je isporučio sve jedinice Super Sporta 300+. Kupci Centodiecija također su počeli dobivati ​​svoj automobil.

Nasljednik Chirona navodno će biti predstavljen 2024. godine. Dizajn je navodno gotov, a Bugatti pokazuje automobil potencijalnim kupcima kako bi ispunio knjige narudžbi. Tvrtka kaže da model ima značajke koje nikada prije nisu viđene na proizvodnom vozilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:04