TEHNOLOGIJA

Čeka li nas ovo u budućnosti? Pogledajte kako će izgledati Apple CarPlay sljedeće generacije

Tvrtka je danas najavila poboljšanja na Apple Worldwide Developers konferenciji, koja traje do petka, 10. lipnja

Apple CarPlay

 Apple

Apple je odgovorio na nedavnu Googleovu najavu poboljšanja Android Auta. Infotainment sustav tehnološke tvrtke u automobilu bit će poboljšan kako bi preuzeo više zaslona.

Tvrtka je danas najavila poboljšanja na Apple Worldwide Developers konferenciji, koja traje do petka, 10. lipnja. Poput Android Auta, novi se sustav optimizira da bude funkcionalniji i da bolje radi na više ekrana, bilo da su oni u portretnom ili pejzažnom položaju.

Štoviše, Apple je rekao da će njegov sustav moći komunicirati s više unutarnjih sustava vozila te da će također moći preuzeti zaslone instrumenata iza upravljača koji postaju sve češći u automobilskom svijetu.

Kroz ova poboljšanja, CarPlay će biti sposoban nositi se s više od samo navigacijskih dužnosti. Korisnici će moći kontrolirati klima uređaj i radio bez vraćanja na početni zaslon vozila.

iPhone će također moći "komunicirati sa sustavima vašeg vozila u stvarnom vremenu na način koji je na uređaju, prilagođen privatnosti", rekao je Apple u prezentaciji. To će mu omogućiti da prikaže brzinu, broj okretaja, razinu goriva, temperaturu i još mnogo toga na zaslonu instrumenta.

Osim što se može prilagoditi različitim oblicima zaslona, ​​CarPlay će također biti prilagodljiv. To će omogućiti vozačima da biraju između standardnih gabarita ili modernije estetike informacijske prezentacije. Apple je rekao da su proizvođači automobila iz cijelog svijeta uzbuđeni što će ovu novu viziju CarPlaya donijeti kupcima, dok pokazuju logotipe za marke kao što su Porsche, Jaguar, Acura, Volvo, Nissan, Ford i još mnogo toga.

image

Apple CarPlay

Apple

Tehnološka tvrtka je, međutim, dodala da je ovo samo okus onoga što očekuje da će moći iznijeti na tržište sa sljedećom generacijom CarPlaya i da će svoju dostupnost na vozilima početi objavljivati ​​krajem sljedeće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:41