NE MOGU MU NIŠTA

Čovjek otvorio rent-a-car u kući, susjedima prekipjelo: ‘Buka je nesnosna, stalno pere aute!‘

Iz svog doma iznajmljuje brojna vozila, uključujući Jeep Grand Cherokee, Chevrolet Corvette i nekoliko Tesli

Iznajmljivanje automobila od kuće

 YouTube Screenshot

Tijekom pandemije, mnogo ljudi je moralo promijeniti način na koji zarađuju za život, pa je malo iznenađujuće čuti za cijelo susjedstvo koje je uznemireno zbog jednog tipa i njegovog posla. Naravno, nije riječ o lupanju po tipkovnici ili prodaji ručno oslikanih akcijskih figura iz podruma. Ovaj čovjek vodi posao iznajmljivanja automobila iz svoje kuće.

Možda se pitate kakav je to točno tip kuće. Ako je riječ o vili od 10.000 četvornih metara, zašto bi to bio problem? S druge strane, ako je riječ o maloj kućici s jednim parkirnim mjestom, razumijemo kako bi ovo moglo smetati susjedima. Međutim, nije riječ o nikakvom ekstremu – Yosef Rabinovitz, vlasnik kompanije Take it EZ LLC, posjeduje obiteljsku kuću od 1500 četvornih metara na Floridi.

Iz svog doma iznajmljuje brojna vozila, uključujući Jeep Grand Cherokee, Chevrolet Corvette i nekoliko Tesli. Ono što je još zanimljivije je da sve to iznajmljuje po prilično razumnim cijenama. Jeep košta samo 75 dolara (500 kuna), Corvetta je 125 dolara (830 kuna), dok je Tesla 'zlatna sredina' na 100 dolara (650 kuna) dan.

image

Iznajmljivanje automobila od kuće

YouTube Screenshot

Jasno je da su to veoma niske cijene za tako cijenjeni metal. No upravo su te cijene dovele toliko posla u Rabinovitzovu kuću da su susjedi ljuti. Tim Flasher, stanovnik tog područja, za lokalni medij je rekao: 'Svugdje imamo posla s Airbnb-om, ovdje je teško živjeti, stvari su se toliko promijenile od 1970. godine... Sada imamo i mjesto za iznajmljivanje automobila. Što je sljedeće? Moja kuća se trenutno prodaje. Dosta mi je'.

Flasher kaže da je primijetio posao zbog gušćeg prometa na ulici i činjenice da često vidi automobile kako se peru. 'Pa, bilo je puno prometa u tom području, i primijetio sam da peru automobile, po tri, ili četiri, na cesti i na prilazu', rekao je.

image

Jeep Grand Cherokee

YouTube Screenshot

Začudo, kada ga s postaje Local 10 News pitali o poslovanju, Rabinovitz je zanijekao ikakvo saznanje o njemu rekavši: 'Kakav posao s iznajmljivanjem automobila? Ja to ne radim', dok je aktivno prao ranije spomenuti Jeep Grand Cherokee. Florida, država koja je poznata kao opuštena kada je riječ o kršenju sloboda svojih građana, nedavno je donijela zakon koji ograničava lokalne vlasti da reguliraju poslovanje kod kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:03