prodaje se

Čovjek prodaje Porsche Cayenne S u koji je ubacio 1.9 TDI iz VW Golfa: ‘V8 je previše trošio, sad je to to‘

Ako performanse i brzina nisu ono što tražite od Cayennea, onda bi ovaj Cayenne S iz 2004. mogao zadovoljiti vaše potrebe

Porsche Cayenne 1.9 TDI

 DizzyRiders

Prva generacija Porschea Cayenne nudila se s V6 i V8 atmosfercima kao i s V8 turbo motorom, no ako performanse i brzina nisu ono najbitnije što tražite od Cayennea, onda bi vam ovaj Cayenne S iz oglasnika mogao biti zanimljiv.

Neobičan Porscheov SUV prve generacije se nedavno, naime, pojavio u prodaji u Ukrajini s "nekoliko naknadnih izmjena". I ovdje ne mislimo na izgled, već na njegovo "srce" budući da se ispod haube nalazi 1,9-litreni TDI dizelski motor iz Volkswagena!

Velikoserijski VW-ov etverocilindrični dizelaš s izravnim ubrizgavanjem ovdje je uparen s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa koji je preseljen iz Volkswagena Touarega. Ovo sigurno zvuči neobično jer se pogon sastoji od komponenti Volkswagen grupe koje nikad nisu bile uparene u ni jednom serijskom modelu, ali vlasnik kaže da su transformaciju napravili s "velikom pažnjom na detalje".

Uzdužno postavljeni 1,9-litreni dizelaš ima150 KS što znači da je uzet iz VW Golfa, Bore ili Sharana godišta od 2000. do 2007. godine. Vjerojatno najbolja vijest je da Cayenneov tvornički pogon na sva četiri kotača sa zaključavanjem diferencijala pritom funkcionira kako treba.

image

Porsche Cayenne 1.9 TDI

DizzyRiders

Ali koji je bio smisao ove "transplantacije"? Prema riječima vlasnika, Cayenne je sada puno učinkovitiji nego prije. Originalni V8 jedva je uspijevao prijeći 100 kilometara s 20 litara benzina, dok je također trošio i značajnu količinu motornog ulja.

Nakon prelaska na četverocilindrični dizelski motor, SUV je sada barem dvostruko štedljiviji nego prije, dok je još uvijek navodno zadržao solidne performanse na autocesti.

image

Porsche Cayenne 1.9 TDI

DizzyRiders

Koje se druge izmjene mogu vidjeti? Originalni i arhaični infotainment sustav Cayennea iz 2004. zamijenjen je 10-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir kojeg pokreće operativni sustav Android, a LED svjetla integrirana u OEM reflektorska halogena svjetla sprijeda nam baš nisu dobro "sjela". U svakom slučaju, ovakav Cayenne još nismo vidjeli, a prodavač traži za njega 7225 eura...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 12:59