‘NIJE NAŠA KRIVICA‘

Cruiseov autonomni automobil pregazio pješakinju koju je sekundu prije udario drugi vozač

Tvrtka za autonomna vozila kaže da se automobil zaustavio što je brže mogao nakon što je pješak gurnut ravno ispred njega

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Pješakinja u San Franciscu suočava se s višestrukim ozljedama opasnim po život nakon što ju je vozač udario, a autonomno vozilo potom pregazilo. Policajci i vatrogasci su se trudili da oslobode ženu ispod Cruisevog autonomnog vozila.

To je još samo jedan u nizu incidenata koji izaziva zabrinutost oko toga kako će se autonomna vozila nositi s budućim incidentima.

Vlasti kažu da je vozilo kojim je upravljao čovjek udarilo pješaka u ponedjeljak kasno navečer prije nego što je pobjegao. Kao rezultat toga, odbacio je osobu ravno ispred autonomnog vozila Cruise koje je samo pregazilo ženu i zaustavilo se na njoj. Cruise je objavio izjavu u kojoj je brzo istaknuo kako sam automobil nije bio kriv za prvi udar.

“Prvi udar je bio jak i izbacio je pješaka točno ispred AV-a. AV je zatim agresivno zakočio kako bi umanjio udar. Vozač drugog vozila je pobjegao s mjesta nesreće", rečeno je. Prema riječima glasnogovornika vatrogasne službe San Francisca Justina Schorra, žena je zadobila nekoliko ozljeda opasnih po život.

San Francisco Chronicle kaže da je jedan svjedok dostavio fotografiju na kojoj se činilo da se AV zaustavio na nozi žene dok je ležala ispod njega. Vatrogasci su komunicirali s Cruiseom kako bi onesposobili vozilo, a zatim upotrijebili svoj alat da ga podignu sa žene.

Cruise kaže da surađuje s lokalnom policijom pružajući snimke nesreće i primjenjive podatke. U isto vrijeme, incident dovodi u pitanje način na koji autonomna vozila funkcioniraju u ovakvim situacijama. Vjerojatno je da nije bilo načina da se izbjegne nesreća zbog njene nepredvidive prirode. Prometni odjel SFPD-a nastavlja istragu i moli za pomoć one koji bi mogli imati više informacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 03:52