BOLESNA SNAGA

Dodge Viper s 3345 KS oborio rekord: Pogledajte kako ‘Otrovnica‘ prolazi četvrt milje za 6 s

Ako do danas niste znali koliko brzi Viperi mogu biti, ovaj primjerak od 3345 KS upravo je postavio rekord

Dodge Viper

 YouTube Screenshot

Dodge Viper je dobro poznat po svojoj pomalo nasilnoj i bučnoj prirodi. Ono što mnogi možda ne znaju jest da je to također vrlo cijenjena platforma za drag racing unatoč tome što svu svoju snagu šalje samo na stražnje kotače. Ako do danas niste znali koliko brze ove "zmije otrovnice" mogu biti, ovaj primjerak od 3345 KS upravo je postavio rekord.

Naprala ga je ekipa iz Nth Motoa: ovaj Viper iz 2001. s dvije turbine ima standardni blok i glavu motora glave iz Vipera pete generacije i upravo je prešao četvrt milje (402 metra) za 6,68 km/h, ostvarivši brzinu od 354 km/h. To je rekord za Dodge Viper, a također i ponovljiv rezultat, jer je tim u drugim vožnjama ostvario vremena od 6,85 i 6,96 sekundi.

Ono što je možda najšokantnije je činjenica da je vozio u "Super Street" klasi. o se svodi na niz ulično legalnih komponenti koje su još uvijek u automobilu, poput neovisnog ovjesa. Ukupno, automobil je na dan kada je postavio rekord težio 1780 kilograma.

Međutim, Nth Moto ima još jedan automobil. Video prikazuje još jedan Viper (petu generaciju) s 9,0-litrenim motorom koji također vozi 402 metra za manje od 7 sekundi, i još uvijek ima mnogo tvorničkih komponenti. Naime, ovaj primjerak još uvijek ima tempomat, klima uređaj i originalni audio sustav, a teži 1873 kilograma.

Niti jedan automobil ne koristi ubrizgavanje dušika ili metanola za postizanje ovih izvanrednih rezultata. Možemo pričati o statistikama cijeli dan, ali vidjeti bilo kojeg od ovih Vipera kako se tako brzo vozi na ravnoj liniji nešto je za vidjeti. Brzina kojom ubrzavaju jednostavno je nevjerojatna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:23