AKTUALNO

Facebook grupa pomaže žrtvama krađe automobila u Portlandu da pronađu svoja vozila

Prema podacima Portlandskog policijskog ureda, u 7 mjeseci od siječnja do srpnja 2022. godine ukradeno je čak 6312 vozila

Krađa automobila

 Web Screenshot

Biti vlasnik automobila trenutno u Portlandu nije dobro za vaš krvni tlak. Prema podacima koje je dostavio Portlandski policijski ured, u sedam mjeseci od siječnja do srpnja 2022. godine ukradeno je čak 6312 vozila, što je gotovo duplo više nego prije samo dvije godine.

Honda, Ford i Subaru predstavljaju prve tri marke koje se najčešće kradu u onome što se čini da se razvija u epidemiju nestajanja automobila. Vlasnici ukradenih automobila tvrde da policija ne može jamčiti brzu akciju u slučaju krađe imovine.

Grupa zabrinutih građana odlučila je da jednostavno prihvaćanje situacije nije dovoljno i poduzimaju nešto po tom pitanju koristeći moć društvenih medija. Jedna posebna Facebook grupa, “PDX Stolen Cars”, trenutno ima više od 10.000 članova i već je pomogla stotinama ljudi da vrate svoja draga vozila.

Osnivača grupe, Titana Crawforda, potaknulo je iskustvo koje je doživio u svom susjedstvu. Govoreći za KGW, rekao je: “Pronašao sam ukradeni auto u svom susjedstvu. Znao sam da je ukraden. Kontaktirao sam policiju, a oni su rekli da sada ne možemo puno učiniti. Pa, idem vidjeti mogu li ja".

Nakon pokretanja grupe, Crawford kaže da je privukla stotine članova u vrlo kratkom vremenu, odražavajući koliko je problem trenutno ozbiljan. Članovi skupine drže otvorene oči i uši, uspoređujući objavljene brojeve šasija sa sumnjivim vozilima na koja naiđu, čime osiguravaju da se ukradenim automobilima usmjeri puno više pažnje nego što bi inače bio slučaj.

image

Policija zaustavila automobil

Web Screenshot

Jedan vlasnik koji je imao koristi od grupe bio je Paul Regan, čiji je cijenjeni Chevy Camaro iz 1981. ukraden u svibnju. Odmah je to prijavio policiji, koja mu je rekla da mu je najbolja nada da to objavi na Crawfordovoj Facebook stranici. Navodno je poslušao njihov savjet i oko mjesec dana kasnije, njegov je automobil uočen na aveniji North Midway, u blizini jednog imanja. Srećom, uspio je vratiti Camaro netaknut i zahvaljuje grupi za njihovu pomoć.

Svakako se čini da se razlika pravi; od 6.312 prijavljenih ukradenih vozila ove godine, policijski podaci govore da je 91 posto pronađeno, što se definitivno može smatrati dobrim rezultatom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:16