VIDEO

Ferrari Purosangue je već rasporadan: Pogledajte prvi Ferrarijev SUV prvi put u javnosti

Ferrari Purosangue tek treba doći u ruke kupaca, a čini se da je već postigao veliki uspjeh za talijanskog proizvođača automobila

Ferrari Purosangue V12

 YouTube Screenshot

Ferrari je malo zakasnio sa SUV-ovima, ali čini se da njegove kupce nije briga. Ferrari Purosangue tek treba doći u ruke kupaca, a čini se da je već postigao veliki uspjeh za talijanskog proizvođača automobila. Doista, knjige narudžbi za njega su već zatvorene jer su sredstva rasprodana za sljedeće dvije godine.

Za entuzijaste u Londonu, Božić je nedavno došao ranije jer je Ferrarijev zastupnik Mayfair preuzeo isporuku lijepog sjajno crnog primjerka i parkirao ga u svom izložbenom salonu.

Ovo je prvi put da vidimo Purosangue u pokretu u javnom okruženju, a što se SUV vozila tiče, sigurno je jedan od najljepših na koje ćete naići. Ovaj poseban primjerak još je impresivniji zahvaljujući mnoštvu izloženih karbonskih vlakana koji se nalaze po eksterijeru, uključujući bočne pragove, prednje i stražnje lukove kotača i difuzor.

U središtu novog Ferrarija nalazi se 6,5-litreni atmosferski V12 koji razvija 715 KS i 716 Nm okretnog momenta. Ne samo da ovaj motor pruža hrpu performansi, već se okreće do vrtoglavih 8250 okretaja u minuti i povezan je sa sustavom pogona na sve kotače i osmostupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom.

Purosangue je niži od nekih svojih rivala, poput Lamborghinija Urusa, a također je jedinstven jer ima "suicide-doors" na stražnjoj strani. Također koristi karoseriju od laganog aluminija zbog kojeg SUV može postići stotku za impresivnih 3,3 sekunde.

Zatim je tu i cijena. U Ujedinjenom Kraljevstvu, Ferrari Purosangue počinje od 313.120 funti (2,7 milijuna kuna). To je znatno više od Lamborghinija Urusa koji se prodaje od 177.000 funti (1,5 milijuna kuna) i Aston Martina DBX-a koji se može kupiti od 160.000 funti (1,38 milijuna kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:14