Pravi alfist

Gamer si kod kuće izradio simulator za trkaće igre s dijelovima unutrašnjosti Alfa Romeo Brere

Projekt je započeo sa skromnim Logitech G29 volanom i nastavio s obiljem autodijelova, polako ostvarujući viziju vlasnika

Alfa Romeo simulator vožnje

 Instagram screenshot

Moderne videoigre povezane s automobilima imaju ultra-realističnu grafiku, ali još uvijek je prilično teško replicirati osjećaj pravog automobila dok sjedite u svojoj dnevnoj sobi.

Entuzijast iz Poljske pronašao je rješenje za ovaj problem izgradnjom simulatora koristeći originalne dijelove interijera iz Alfa Romeovog modela.

Adriano, koji u stvarnom životu vozi Alfu 147, objasnio je kako je došao na ovu ideju. Naime, on je veliki obožavatelj interijera Alfa Romeo Brere s nagnutom središnjom konzolom, a kaže da je htio "voziti različite automobile bez ograničenja" na siguran način iz udobnosti vlastitog doma.

Projekt je započeo sa skromnim Logitech G29 volanom i nastavio s obiljem autodijelova, polako ostvarujući viziju vlasnika.

Dobiveni simulator vožnje – koji se s vremenom poboljšava novim dodacima – je u najmanju ruku impresivan. Kokpit dolazi iz modela 159/Brere, uključujući veliki dio armaturne ploče zajedno s instrument pločom, otvorima za klimu i cijelom središnjom konzolom.

image

Alfa Romeo simulator vožnje

Instagram screenshot

Brojčanici, glavna audio jedinica i kontrole su osvijetljeni, s odgovarajućim narančastim svjetlom na aluminijskim papučicama koje stvaraju prekrasnu atmosferu kada je mračno.

Kako upravljačka ploča i svi njezini trikovi nisu bili dovoljni, Adriano je kupio pravo vozačko sjedalo i postavio ga na standardne šine. Središnji dio je višenamjenski upravljač preuzet iz Alfe Romeo Giulie, s nekim izmjenama kako bi bio kompatibilan sa svojom novom ulogom.

Kao završni detalj, Adriano je prekrio izložene ploče presvlakama iz automobila tako da simulator vožnje izgleda lijepo iz svakog kuta.

image

Alfa Romeo simulator vožnje

Instagram screenshot

Kao što je dokazano video zapisima, papučice, upravljač i ručica mjenjača potpuno su funkcionalni u igrici. Baš kao i Logitech G29 koji je bio početna točka, cijela postavka je kompatibilna i s PC-om i s Playstationom. Adrianov sljedeći cilj je da brojčanici na ploči s instrumentima slijede one u igrici, iako će to biti moguće samo u PC igrama.

Možete pratiti proces poboljšanja ovog simulatora vožnje izrađenog kod kuće na Adrianovom posvećenom profilu na Instagramu pod nazivom @simalfaproject_sneyk23.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 04:30