VIDEO

Ganjao Teslu pa se Ferrarijem 488 Pista zabio u stup: ‘Osiguranje mi ne želi platiti popravak!‘

Vlasnik Ferrarija 488 Piste u Kini na teži je način otkrio što se može dogoditi ako svoju novu jurilicu ne osigurate ispravno

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Vlasnik Ferrarija 488 Piste u Kini na teži je način otkrio što se može dogoditi ako svoju novu jurilicu ne osigurate ispravno. Sada će vjerojatno morati platiti više od 140.000 dolara za popravak svog talijanskog egzotika.

Snimka incidenta nedavno je podijeljena na kanalu Wham Baam Teslacam na YouTubeu nakon što su je snimile kamere Tesle Model S P100D. U videu se može vidjeti crvena 488 Pista kako se neko vrijeme vozi u blizini Modela S, a u jednoj fazi se činilo da se pokušava utrkivati s Teslom.

Pokušati se utrkivati s električnim vozilom kao što je Tesla Model S P100D u bilo čemu drugom osim s drugim električnim vozilom visokih performansi općenito je prilično loša ideja. Dok model S P100D ima gotovo beskonačni okretni moment i sjajno prianjanje zahvaljujući svom sustavu pogona na sva četiri kotača, Ferrari svu svoju snagu šalje na stražnje kotače.

Čini se da stražnji kotači Ferrarija gube trakciju i automobil odmah počinje kliziti udesno. Vozač ga ne uspijeva savladati i može se vidjeti kako Pista udara u rasvjetni stup uz rub ceste. Fotografije slupanog Ferrarija kasnije su podijeljene lokalnim novinskim postajama u Kini i pokazuju da je prednji dio stradao u nesreći.

Branik je otkinut, farovi uništeni, a prema svemu sudeći, nastala je šteta od 140.000 dolara (130.000 eura). Na nesreću vlasnika, osiguravajuće društvo očito je odbilo platiti štetu, tvrdeći da je njegovo osiguranje ništavno jer su fotografije koje je poslao osiguravatelju kada je prvi put kupio automobil prikazivale auto sa zamućenim registarskim oznakama. Kakav trik!

Nije jasno je li osiguravajuće društvo vidjelo snimku nesreće i je li i to imalo ulogu u uskraćivanju pokrića...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:47