VIDEO

Generalni direktor Ferrarija već je isprobao prvi električni model marke: ‘Jako mi se svidjelo!‘

"Jako mi se svidjelo", rekao je izvršni direktor Ferrarija Benedetto Vigna o svojoj prvoj vožnji u prototipu prvog EV-a marke

Bendeto Vigna, izvršni direktor Ferrarija

 YouTube Screenshot

Već neko vrijeme znamo da Ferrari planira lansirati svoj prvi potpuno električni model 2025. godine, a nedavna izvješća sugeriraju da je model na dobrom putu. Izvršni direktor marke, Benedetto Vigna, već je isprobao prototip automobila i "jako mu se svidio".

Novi CEO otkrio je da je vozio automobil u intervjuu za Bloomberg Television. Nažalost, EV ostaje tajanstven, budući da je Vigna odbio podijeliti više detalja o modelu. Vigna je rekao da marka ima vrlo promišljen proces razvoja vozila koji traje nekoliko kvartala.

Međutim, znamo da Ferrari danas ima kapacitet za proizvodnju električnih vozila, nakon što je nedavno završio rad na svojoj "e-zgradi". koja će proizvoditi potpuno električna vozila uz hibride kao što je 296 GTB. Doista, Ferrari je postavio plan za polagano smanjenje udjela vozila s unutarnjim izgaranjem koje proizvodi.

Namjerava da do 2026. elektrificirana vozila čine 60 posto prodaje, a do 2030. 80 posto. Međutim, uz pomoć e-goriva, očekuje da će zadržati motore s unutarnjim izgaranjem u svojim prodajnim salonima godinama koje dolaze. Očekuje se da će do 2030. i dalje prodavati vozila samo s motorom na unutarnje izgaranje, uz izbor plug-in hibridnih modela.

image

Ferrari Daytona SP4

Ferrari

Proizvođač automobila, zajedno s drugim manjim markama superautomobila, uspješno je lobirao da mu se omogući sporije usvajanje električne energije od ostatka industrije i da e-goriva budu prihvatljiva prema propisima Europske unije o emisijama za budućnost.

Nažalost, detalji koji se odnose na prvo električno vozilo marke ostaju oskudni. Međutim, prijava patenta sugerira da bi se mogao prodavati s "uređajem za reprodukciju zvuka" koji stvara buku koja je povezana s brzinom vozila - nešto što nedostaje električnim vozilima, a što mnogi entuzijasti pozitivno povezuju s brzim automobilima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:31