američki pristup

Hennessey H1000 Cadillac CT5-V Blackwing je najbrža luksuzna limuzina na svijetu s unutarnjim izgaranjem

Hennessey je započeo nadogradnju Cadillaca CT5-V Blackwinga svojim H1000 paketom, dajući limuzini ogromnu snagu

Hennessey H1000 Cadillac CT5-V Blackwing

 Hennessey

Hennessey je službeno započeo nadogradnju Cadillaca CT5-V Blackwinga svojim H1000 paketom, dajući sportskoj limuzini ogromnu snagu i pretvarajući je u pravo cestovno čudovište.

Počnimo s tvorničkim brojkama: CT5-V Blackwing iz tvornice izlazi s kompresorskim 6,2-litrenim V8 koji proizvodi oko 670 KS i 893 Nm okretnog momenta. Kupcima se zatim nudi izbor između šest-stupanjskog ručnog ili 10-stupanjskog automatskog mjenjača. Bez obzira na prijenos, obje verzije mogu postići stotku zaa oko 3,5 sekunde, i nastaviti do 330 km/h.

No kao i uvijek, postoje oni kojima je i to premalo, pa je Hennesseyev tim inženjera sveobuhvatno modificirao limuzinu, prebacivši glave cilindara, revidirajući usisne i ispušne ventile, ugradivši poboljšane podizače i poluge od nehrđajućeg čelika. Prilagođena ECU jedinica osigurava da sve modifikacije rade usklađeno.

Rezultat je više od 1000 KS i 1309 Nm okretnog momenta. Hennessey je nedavno izveo niz testova na valjcima. Automobil, završen u upečatljivoj nijansi plave, isporučio je 850 KS i 1037 Nm na stražnje kotače. Tuner kaže da njegov modificirani CT5-V Blackwing može ubrzati do stotke za 2,5 sekunde, što znači da sprint na četvrt milje (402 m) traje 10,1 sekundi. Također može premašiti krajnju brzinu od 330 km/h.

"Cadillacov CT5-V Blackwing, opremljen GM-ovim kompresorskim LT4, bio je prirodni kandidat za našu nadogradnju EXORCIST-a jer značajno poboljšava snagu bez utjecaja na vozne karakteristike", opisao je John Hennessey. "Uskrsnuo je kao H1000, a sada je najbrža luksuzna limuzina na planeti koja radi samo na izgaranje. To je rijedak vrhunac u segmentu koji će nestati do kraja desetljeća".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 05:40