LEDOLOMAC

Isporuke počinju ove godine: Pogledajte kako Rimac Nevera od 1914 KS drifta po smrznutoj stazi

Kao konceptni automobil, Nevera je predstavljena u ožujku 2018. pod imenom C_Two, što znači da je put do proizvodnje bio dug

Rimac Nevera

 Rimac Automobili

Proljeće je stiglo na sjevernu hemisferu, ali čini se kako inženjeri Rimac Automobila nisu krenuti uživati u toplijim temperaturama, već obratno. Proveli su dva tjedna u zaleđenom dijelu Švedske, u blizini Arktičkog kruga gdje su vršili zimska testiranja Nevere prije službene premijere zakazane kasnije ove godine.

Testiranja su se odvijala na Pirellijevoj testnoj stazi Sottozero, a vožnja na ledu omogućila je inženjerima da ispitaju sustav kontrole proklizavanja i vektoriranja momenta. Velik dio ovog posla dovršen je pomoću simulatora, ali u konačnici, ledena staza je ledena staza.

image

Rimac Nevera

Rimac Automobili

Podsjetimo,kao konceptni automobil, Nevera je predstavljena u ožujku 2018. godine pod imenom C_Two, što znači da je put do proizvodnje bio relativno dug. Potom je najamanje devet pretproizvodnih automobila podvrgnuto crash testu za homologiranje, karoserija je testirana je u aerotunelu, a jedan primjerak je čak isprobao i off-road u blizini budućeg Rimčevog sjedišta.

Rimac, koji sada kontrolira Bugatti, planira započeti proizvodnju Nevere prije kraja ove godine, a biti će ograničena na 150 jedinica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:44