SKORO KAO PRAVI

Izradili repliku Ferrarija 458 Italije pa je usporedili s pravim! Evo kako je to izgledalo...

Konačan rezultat izgleda vrlo vjerodostojno, no postoji nekoliko mjesta koja daju do znanja kako nije riječ o pravoj stvari
Usporedba Ferrarija 458 Italije i replike
 YouTube Screenshot

YouTube kanal Ilya Strekal pratio je svoju izradu replike Ferrarija 458 Italije. Nova karoserija prilagođena je pogonskom sklopu Porschea Boxstera. Nakon što je YouTuber ugledao pravu 458 Italiju kako prolazi Sankt Peterburgom, prišao je vlasniku i zamolio da usporede automobile.

Ilya Strekal navodi kako je izgradnja replike trajala malo više od dvije godine, te je zahtijevala mnogo kompromisa. Konačan rezultat izgleda vrlo vjerodostojno, no postoji nekoliko mjesta koja daju do znanja kako nije riječ o pravoj stvari, posebice kad je automobil stavljen kraj pravog proizvoda iz Maranella.

Ravne površine, poput one na stražnjem kraju izgledaju veoma ‘točno‘, ali složeniji oblici postavili su veće izazove. Uz to, iako je vlasnik nabavio originalna Ferrarijeva prednja svjetla, potrebno je bilo izraditi stražnja svjetla. Zbog toga je gornji dio farova plastični, a ne stakleni, kao što je slučaj na pravom 458.

Zavirili smo u YouTube kanal te otkrili kako je poslije ove usporedbe replika završena žutom nijansom, a unutrašnjost je dobila vlastiti dizajn. Iako nije savršena, sve u svemu je riječ o prilično impresivnoj replici.

U konačnici, najuzbudljiviji dio je upravo entuzijazam izgraditelja. Momci su svjesni da nemaju Ferrari, ali jednostavno vole 458 i vole graditi, zbog čega je i projekt realiziran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:25