VIDEO

Jedna od zgodnijih prvoaprilska šala: Pogledajte kako ‘Lambo‘ Multipla obara rekord brzine

Fiat je prekinuo proizvodnju Multiple još 2010. godine, ali je automobil ostao zanimljiv mnogima kao i YouTuberima

”Lamborghini Multipla SV”

 YouTube Screenshot

Fiat Multipla postala je poznata zahvaljujući svom neobičnom i kontroverznom dizajnu koji mu je osigurao titlu "najružnijeg automobila". Dovoljno je pogledati suvremene kritike i odmah će vam sve biti jasno.

Fiat je prekinuo proizvodnju Multiple još 2010. godine, ali je automobil ostao glavna točka za neke YouTubere i ostale kreatore sadržaja.

Ove godine stvari se nisu promijenile jer Multipla sada glumi u najnovijem videozapisu AutoTopNL-a kao dio njihove prvoaprilske šale. Što je YouTube kanal učinio s jednovolumenom? Pokušao oboriti brzinski rekord na Autobahnu. Da, dobro ste čuli...

Međutim, ovdje nije riječ o običnoj Multipli, već o jedinstvenoj verziji. Prema kanalu, Ferrari i Lamborghini su kombinirali resurse kako bi stvorili ovu "Lamborghini Multiplu Super Veloce". Multipla je postala "SV" uz nekoliko aerodinamičkih pomagala koja joj pomažu da ostane "zalijepljena" uz cestu. Sprijeda je par elemenata za dodatnu potisnu silu, dok se na vrhu prtljažnika nalazi široko stražnje krilo.

image

"Lamborghini Multipla SV"

YouTube Screenshot

Šalu na stranu, Multipla korištena u videu nije postavila nikakav brzinski rekord. U ovom slučaju, ispod poklopca je 1,6-litreni četverocilindraš od 103 KS (76 kW) i 146 Nm okretnog momenta ostao netaknut. Tvorničke brojke govore o najvećoj brzini od 170 km/h.

Cilj AutoTopNL-a bio je zapravo "približiti se toj maksimalnoj brzini koju je proizvođač tvrdio", no možda sve to nije uspjelo zbog umornog motora, lošeg vremena ili nekim drugim čimbenicima, jer je Multipla najviše okrenula 140 km/h na jednoj dionici Autobahna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 20:40