VIDEO

Još jedan blam: Hvalili Teslin ‘potpuno samovozeći’ sustav pa zamalo srušili čovjeka na biciklu

Vozeći se po gradu, dvojac razgovara o tome koliko dobro sustav upravlja prometnim ulicama u centru grada...

Probna vožnja na Teslinom FSD beta sustavu

 Twitter Screenshot

Ljubitelji Tesle uvijek su spremni zauzimati se kompaniju i njezinu tehnologiju, ponekad i slijepo, bez obzira na situaciju. Posebno bolna snimka Teslinih obožavatelja koji su zamalo udarili biciklista pokazuje koliko ovaj stav može biti opasan, a možemo vidjeti kako vozač panično hvata upravljač kako bi izbjegao sudar s biciklistom nekoliko sekundi nakon što njegov suputnik veliča sigurnost 'Full Self-Driving' beta sustava.

'Radimo FSD testnu vožnju u San Franciscu gdje kažu da je softver najbolji', kaže Galileo Russell. Na suvozačevom sjedalu je Omar, također poznat kao @WholeMarsBlog na Twitteru, koji vodi vlastiti kanal vijesti o električnim vozilima. Vozeći se po gradu, dvojac razgovara o tome koliko dobro sustav upravlja prometnim ulicama u centru grada.

Oboje posvećuju relativno veliku pozornost tijekom vožnje, jer im je cilj procijeniti verziju 10.9 Teslinog FSD Beta. Ono što se događa sljedeće čini se kao dobro napisani komedijski skeč. 'Uz ažuriranje softvera možete učiniti da tisuće ljudi vozi sigurnije, samo uz ažuriranje softvera preko noći', kaže Omar. Russell počinje reagirati, prije nego što hitro prima upravljač dok automobil počinje opasno skretati prema biciklistu koji se vozi po cesti.

Russell uspijeva izbjeći biciklista, nakon čega slijedi psovka i smijeh. 'Hoćemo li to morati izrezati?', pita Russell, brzo uzvikujući 'Ne bi ga udario! Definitivno ga ne bi udario!'. Nastavljajući niz put, dvojac pokušava racionalizirati i minimizirati što se upravo dogodilo. 'Mislim, to je ono što si i trebao učiniti', kaže Omar, umanjujući značaj incidenta. 'Da, ma sve je u redu. Nismo se toliko približili'.

Omar je mišljenja da su takve stvari očekivane: 'Ljudima je to šokantno jer je nova, da bi se tako nešto dogodilo, ali sustav je funkcionira točno kako je zamišljeno... To je normalno'. U međuvremenu, Russell je istaknuo da biste isto reagirali kad bi se ispred vas našao biciklist na ljudskom pilotu, no čini se da zanemaruje činjenicu da se većina ljudskih vozača ne bi iznenada usmjerila svoja vozila izravno na nedužne bicikliste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:32