VIDEO

Nije prošlo dobro: Pogledajte kako se Tesla snalazi na ‘Full Self-Driving’ načinu po New Yorku

Vožnja kroz New York izazovna je i za ljude, no Ballaban je istaknuo da je nazvati ovaj sustav ‘potpuno samovozećim‘ netočno

Tesla na 'Full Self-Driving' načinu vožnje

 YouTube Screenshot

Ranije ovog tjedna, CNN Business je objavio videozapis u kojem Michael Ballaban pokušava koristiti Teslin napredni FSD sustav asistencije vozaču na ulicama New Yorka.

Naime, u nekoliko navrata bio je prisiljen preuzeti kontrolu jer je sustav donosio neodlučne i naizgled opasne odluke.

Iako je sustav još uvijek u svojem beta obliku, široko se tvrdi da ime nadmašuje proizvod. Iako je on sposoban preuzeti mnoge odgovornosti u vožnji, naziv 'Full Self-Driving' mogao bi dovesti vozača u zabludu.

Doista, test prikazuje dobro funkcioniranje FSD kada je cesta bila prazna, no u složenim situacijama, kada je Tesla okružena vozilima, pješacima i biciklistima, često je bila potrebna ljudska intervencija.

image

Tesla na 'Full Self-Driving' načinu vožnje

YouTube Screenshot

U jednom trenutku, u kojem je ispred Tesle bio biciklist, sustav je pokušao nepotrebno izbjeći biciklista i skrenuo na put nadolazećem kamionu za dostavu. U drugoj situaciji, Tesla nije prepoznala ograde koje blokiraju trake s druge strane raskrižja, nakon čega je agresivno skrenula u sljedeću traku. U trećem scenariju, Tesla se zaustavila na zelenom svjetlu.

image

Tesla na 'Full Self-Driving' načinu vožnje

YouTube Screenshot

'Znate, čini se da to uzrujava druge vozače', rekao je Ballaban za upravljačem Tesle, priznavši da je njegova vlastita nelagoda sustavom možda utjecala na rezultate. Ipak, snimka sugerira da je bilo situacija u kojima je do nesreće moglo doći i bez njegove intervencije.

Iako je vožnja kroz New York izazovna i za ljudske vozače, Ballaban je istaknuo da nazvati ovaj sustav 'potpuno samovozećim' jednostavno netočno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:44