UŠLI IM U TRAG

Kakava domišljatost! Lopovi krali automobile pomoću uređaja prerušenog u Nintendo Game Boy

Policija je čak pronašla i video na kojem jedan od muškaraca demonstrira kako uređaj radi, a isti će poslužiti kao dokazni materijal
Screenshot incidenta
 YouTube Screenshot

Tri osobe su uhićene u Velikoj Britaniji nakon što su ukrali pet Mitsubishija Outlandera, koristeći uređaj u vrijednosti od 20.000 britanskih funti (176.000 kuna).

29, 31 i 33-godišnjak uhićeni su nakon što su ih lokalne vlasti na sigurnosnoj kameri vidjeli kako pokušavaju ukrasti Outlandera. Videozapis incidenta osvanuo je na mrežama, a prikazuje muškarce kako koriste uređaj za otključavanje automobila. Isti je poslužio za identifikaciju osoba nakon čega im je policija ušla u trag.

image
Uređaj korišten za krađu automobila
YouTube Screenshot

Pretražujući automobil u vlasništvu jednog od lopova, policija je pronašla lažni Nintendo Gameboy. Ispod njegove maske nalazio se uređaj vrijedan oko 20.000 funti, koji je sposoban otključati i pokrenuti automobil.

Navedeni je bio posebno kodiran da funkcionira isključivo na Mitsubishi Outlanderima. Policija je čak pronašla i videozapis na kojem jedan od muškaraca demonstrira kako uređaj radi, a isti će poslužiti kao dokazni materijal.

'Potpuno zanemarivanje žrtava, čija su teško zarađena vozila oduzeta u nekoliko sekundi, u potpunosti je očito na videozapisu kojeg smo pronašli na jednom od njihovih mobilnih uređaja', izjavila je lokalna policija nakon uhićenja.

Jedan od muškaraca osuđen je na 30 mjeseci zatvorske kazne, dok su druga dvojica dobila 22 mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:03