KAO NA FILMU

Kako je 24-godišnjak uzeo 3 milijuna dolara naivcima kojima je obećao nabavu rijetkih Ferrarija

Izgledao je poput osobe koja bi završila na Ferrarijevom popisu klijenata za najnovije i najekskluzivnije modele

Daniel Lesin i Ferrari Monza SP2

 YouTube Screenshot; Ferrari

24-godišnji Daniel Lesin do nedavno je izgledao kao vrlo uspješan mladić. S velikom zbirkom vrhunskih superautomobila, uključujući Ferrarije, izgledao je poput osobe koja bi završila na Ferrarijevom popisu klijenata za najnovije i najekskluzivnije modele.

Došavši naizgled niotkuda na scenu superautomobila u New Jerseyju, Lesin je ubrzo postao redovit posjetitelj Cars and Coffee susreta, vožnji i drugih događaja. Lesin je tvrdio da mu je otac bio oligarh, da je imao posao sa satovima koji je financirao njegov hobi s automobilima, te da je u biti živio životom stereotipnog bogatog klinca.

image

Rob Ferretti i Dan Lesin

YouTube Screenshot

Dakle, kada su narudžbe za Ferrari Monza SP1 i SP2. automobile koji su pokrenuli Ferrarijevu hiper-ekskluzivnu seriju "Icona" temeljenu na legendarnim modelima iz Ferrarijeve prošlosti - otvorene 2018. da bi najvjerniji i najplodniji kupci mogli kupiti jedan novi, oni koji nisu ušli na popis bili su spremni izdvojiti sedam znamenki samo da bi do njega došli.

image

Ferrari Monza SP1 i SP2

Ferrari

Lesin se predstavljao kao osoba koja za te ljude može nabaviti Monzu. Postojao je samo jedan problem - sve je to bila iluzija, navodi FBI.

Oni su 2. lipnja uhitili Lesina i optužili ga za elektronsku prijevaru od oko 3 milijuna dolara (22,7 milijuna kuna). Lesinovi roditelji su se obratili jednom od njegovih poznanika, Robu Ferrettiju, da im pomogne spasiti njihovog sina od federalnih optužbi. Zanimljivo je da je mladić uspio "prodavati" priču čak četiri godine prije njegovog uhićenja.

image

Ferrari Monza SP1

Ferrari

Lesin ostaje u saveznom pritvoru dok čeka suđenje po četiri točke optužnice za prijevaru putem interneta, koje bi trebalo započeti 26. rujna. Prema optužnici, prijevara putem interneta nosi maksimalnu kaznu do 20 godina zatvora s novčanom kaznom od 250.000 dolara.

image

Ferrari Monza SP1

Ferrari

Osim toga, on već duguje prilično veću svotu novca ljudima koji nikad nisu dobili Monzu. Na sucu je hoće li Lesinu kazne za četiri optužbe teći istodobno ili uzastopno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:55