GARAŽA

Kao da običan nije dovoljno velik: Ovaj Hummer H1 ‘Rainbow Šeika‘ tri puta je veći od originala

“Mali je” nije nešto što bi normalna osoba rekla za H1, pogotovo ako ga gledate kako zauzima gotovo dvije trake na normalnoj ulici

Hummer H1 ”X3”

 YouTube Screenshot

Arnold Schwarzenegger privukao je pozornost novinara kada je vozio vojni Humvee po ulici, izazvavši ludilo za cestovnim Hummerima koje su kupci voljeli. Međutim, Čak bi i The Terminator, međutim, bio zaprepašten posljednjom kreacijom Rainbow Sheikha (aka Sheikh Hamad bin Hamdan Al Nahyan) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, prevelikog Hummera H1 nazvanog “X3”.

“Mali je” nije nešto što bi normalna osoba rekla za Hummer H1, pogotovo ako ga gledate kako zauzima gotovo dvije trake na normalnoj ulici, ali Rainbow Sheikh nije normalna osoba. S neto vrijednošću od približno 20 milijardi dolara i četiri zasebnih muzeja automobila u UAE, Nahyan ima afinitet za izradu velikih verzija vozila koje posjeduje. Neka od Sheikhovih drugih vozila uključuju masivni Jeep, ogromni Power Wagon i naravno, ovaj Hummer H1.

Kreacija je visoka 6,6, dugačka 14 i široka 5,8 metara. Hummer H1 "X3" sasvim opravdava svoje ime, jer je tri puta veći od standardnog Hummera H1. U potpunosti je u voznom stanju zahvaljujući dizelskim motorima na svakom kotaču, što također znači da koristi pogon na sva četiri kotača.

Unutrašnjost H1 "X3-a" nije sasvim savršeno replicirana kao eksterijer, ali uključuje neke pogodnosti poput WC-a i umivaonika. Nahyanov divovski Power Wagon iz 1950. izgrađen je poput hotela sa spavaćim sobama unutra, pa je moguće da planira učiniti isto s Hummerom.

Šeik također posjeduje oko 3000 drugih vozila, koji su obično ukrašeni dugama po sebi, i čuvaju se u divovskoj piramidi usred pustinje. Hummer je trenutno izložen u Off-Road povijesnom muzeju u Al Madamu, u UAE-u, ali vjerojatno biste ga mogli vidjeti i iz svemira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:48