VIDEO

Automobilsko blago šeika: Pogledajte neke od najboljih kolekcija automobila s Bliskog istoka

Prva kolekcija u videozapisu pripada Hamadu bin Hamdanu Al Nahyanu, također poznatog kao „Rainbow Sheikh”

Privatna kolekcija automobila

 YouTube Screenshot

Na Bliskom istoku postoje neke uistinu izvanredne privatne kolekcije automobila, a popularni YouTuber effspot nedavno je posjetio neke od najintrigantnijih.

Prva kolekcija u videozapisu pripada Hamadu bin Hamdanu Al Nahyanu, također poznatog kao „Rainbow Sheikh”, za kojeg se govori da vrijedi preko 20 milijardi dolara i posjeduje jednu od najintrigantnijih kolekcija automobila na svijetu.

Jedno od Sheikovih vozila prikazanih u videozapisu je poznati Dodge Power Wagon koji je 64 puta veći od standardnog modela.

Međutim, šeik ne posjeduje samo velike automobile. Naime, on je veliki obožavatelj Mercedes-Benza, i posjeduje mnoštvo klasičnih modela S-Klase, od kojih su mnogi modificirani duginim i zlatnim akcentima. Tu je i niz modela 500 SEL završenih u plavoj, narančastoj, crvenoj, žutoj, ružičastoj i zelenoj nijansi.

image

Dodge Power Wagon

YouTube Screenshot

Druga predstavljena kolekcija je SBH Auto Gallery smještena u Abu Dhabiju. Riječ je o prilično poznatoj kolekciji koja se sastoji od niza modernih superautomobila i hiperautomobila, uključujući Bugatti Veyron Super Sport World Record Car, Ferrari Enzo, LaFerrari, Maserati MC12, Ferrari Sergio, Lamborghini Reventon, McLaren P1, Mercedes-Benz SLR Stirling Moss, Ferrari Monza SP1, Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series, Bugatti EB 110 S, Ferrari 599 XX, i možda naš favorit od svih njih, Mercedes-Benz CLK GTR Roadster.

image

Privatna kolekcija automobila

YouTube Screenshot

Druga polovica videozapisa je uglavnom uočavanje automobila na brojnim parkiralištima Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Vrijedi pogledati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:33