VIDEO

Kao iz ‘Mad Maxa’: Pogledajte ovaj BMW 530d xDrive e60 u nemogućem off-road pohodu!

Vozilo koristi pogonski sklop 530d xDrive kao bazu, što je vjerojatno najbolja polazna točka za off-road Seriju 5

Off-road BMW 530d XDrive (E60)

 YouTube Screenshot

BMW-ova Serija 5 generacije E60 uživa dobru reputaciju kod većine zaljubljenika u bavarsku marku, ali njegove terenske sposobnosti nisu na 'meniju', što je očito jer je riječ o luksuznoj limuzini. Međutim, čini se kako ta činjenica nije spriječila jednog vlasnika da pretvori svoj E60 u ekstremni stroj za off-road koji izgleda kao da je došao ravno sa seta 'Mad Maxa'.

Vozilo koristi pogonski sklop 530d xDrive kao bazu, što je vjerojatno najbolja polazna točka za off-road Seriju 5 zbog dodatne vučne sile pogona na sva četiri kotača i okretnog momenta dizelskog motora. Osim toga, na temelju onoga što možemo vidjeti iz videa, nekako su uspjeli opremiti automobil čvrstim osovinama i sprijeda i straga.

Ostatak konstrukcije sastoji se od masivnih off-road kotača i guma, značajnog povišenje ovjesa, izrezanih prednjih i stražnjih branika, vanjskog kaveza i štitnika prednje maske. S obzirom na to, unatoč svim dodatnim pojačanjima, čini se da je ovaj BMW izdržao poprilične udarce tijekom svog životnog vijeka, iako bi to mogao biti razlog zašto su ga odlučili pretvoriti u off-roadera.

I zaista, u jednom trenutku možemo vidjeti kako jedan od retrovizora otpada, bez brige vozača. Ipak kratki videozapis prikazuje kako se automobil nosi s prilično zahtjevnim terenom, čak i za vozilo koje 'u duši' nije limuzina, zbog čega je cijela stvar zaista impresivna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:01