AKTUALNO

Kinesko-američki hiperautomobil Silk-FAW Hongqi bit će predstavljen na Milanskom tjednu dizajna

Hongqi S9 će koristiti hibridni pogon koji kombinira turbopunjeni V8 i tri elektromotora s 1400 KS, a maksimalna brzina iznosi 400 km/h
2022 Silk-FAW Hongqi S9
 Silk-FAW

Proizvodna verzija hibridnog kinesko-američkog hiperautomobila Silk-FAW Hongqija S9 bit će predstavljena na Milanskom tjednu dizajna početkom rujna. Hiperautomobil se planira pozicionirati između Ferrarija i Lamborghinija, otvarajući trgovinu u regiji Emilia-Romagna, koja je poznata još kao ‘Talijanska Motorna Dolina‘.

image
2022 Silk-FAW Hongqi S9
Silk-FAW

Čini se da Silk-FAW zaista želi raditi stvari kao Ferrari, nakon što je za posebnog savjetnika izvršnog predsjednika i člana višeg savjetodavnog odbora postavio bivšeg izvršnog direktora Ferrarija Amadea Felisu. Osim toga, za tehnološkog direktora uzeli su Roberta Fedelija, bivšeg izvršnog direktora Ferrarija, Alfa Romea i BMW-a. Osim dvojice, tu su i mnogi drugi koji imaju iskustva s talijanskim luksuzom i performansama.

image
2022 Silk-FAW Hongqi S9
Silk-FAW

Hongqi 9 je prvi automobil američko-kineske kompanije, a dizajnirao ga je Walter De Silva, još jedno utjecajno ime automobilske industrije zaslužno za talijanske legende poput Lamborghinija Egoiste i Alfe Romea 156.

U konceptnom obliku, Hongqi 9 već je prikazan na Salonu automobila u Šangaju ove godine. Pri tome je Silk-FAW dao brojke konfiguracije – S9 će stotku hvatati za samo 1,9 sekunde, na putu do maksimalne brzine od 400 km/h. Hibridni pogon koji kombinira turbopunjeni V8 i tri elektromotora proizvodit će oko 1400 KS.

image
2022 Silk-FAW Hongqi S9
Silk-FAW

Što se tiče cijena, očekujemo nešto u rangu s Ferrarijem, Lamborghinijem i Paganijem. Automotive News navodi cifru od 1,5 milijuna eura (11.2 milijuna kuna), a u planu je samo 99 ekskluzivnih primjeraka.

image
2022 Silk-FAW Hongqi S9
Silk-FAW

Međutim, zajedničko ulaganje američkog Silk EV-a i kineskog FAW-a u planu ima prodatih čak milijun automobila s Hongqi značkom do kraja 2030., što sugerira na široki asortiman automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:47