pogledajte VIDEO

Klimatski aktivisti imaju sve luđe ideje: Ovaj se zalijepio za Autobahn, stigla i policija...

Klimatski aktivist odvedenje s asfalta dok se lijepio za njemački Bundesautobahn 9, koji povezuje München i Berlin

Screenshot incidenta

 Web Screenshot

Klimatski aktivist izvučen je s Autobahna dok se lijepio za njemački Bundesautobahn 9, koji povezuje München i Berlin. Video snimka pokazuje kako policajac odvlači prosvjednika s ceste u incidentu koji se dogodio u ponedjeljak, 5. prosinca.

Aktivist je navodno bio član Posljednje generacije, studentske aktivističke organizacije koja je usmjerena na podizanje svijesti o potrebi djelovanja kako bi se spriječili najgori učinci klimatskih promjena. Akcija je samo posljednja u nizu javnih prosvjeda koji su dobili široku pozornost.

U listopadu je grupa “Extinction Rebellion France” preuzela zasluge za niz aktivista koji su polili uljem haube tri klasična Ferrarija na sajmu automobila u Parizu i zalijepili se za automobile. Ta je skupina, konkretno, osudila automobilsku industriju za koju je tvrdila da pokušava oprati svoj imidž "zelenim vozilima, ali nastavlja promovirati pojedinačne automobile kao budućnost prijevoza".

Druga skupina prosvjednika, koja djeluje pod zastavom "Pobuna znanstvenika", zalijepila se za pod izložbe Porschea u Volkswagenovom muzeju Autostadt u Wolfsburgu u Njemačkoj. Njihov prosvjed trajao je 30 sati, a njihovi su zahtjevi uključivali uvođenje ograničenja brzine na autocestama od 100 km/h, potez za koji su tvrdili da bi mogao smanjiti emisije stakleničkih plinova za 5,4 milijuna tona godišnje.

Dvojica aktivista također su optužena za ometanje vozila hitne pomoći, javlja Reuters. Oni su bili dio druge grupe prosvjednika koji su se zalijepili uz cestu u Berlinu 31. listopada. U prometnoj gužvi koja je nastala zbog tog prosvjeda našlo se vatrogasno vozilo, a vlasti kažu da je kasnilo s odgovorom na nesreću u kojoj je sudjelovao biciklist koji je teško ozlijeđen nakon što ga je pregazio kamion za prijevoz cementa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 11:09