pogledajte video

Krš i lom: Policijska potjera za traktoristom prosvjednikom završila teškom prometnom nezgodom

Policija je izvela akciju zaustavljanja traktora "PIT manevrom" kad se traktor okrenuo na krov. Vozač je završio u bolnici

Traktor, policija

 Youtube screenshot

Nevjerojatna priča dolazi iz Kanade: prošle subote, naime, u pokrajini Britanska Kolumbija jedna je osoba uhićena i prevezena u bolnicu nakon dramatične potjere za golemim John Deere traktorom na autocesti 1 kod grada Surrey, javlja CTV News Vancouver.

Policija je izvela akciju zaustavljanja traktora uspješno uspješno, a na snimci incidenta objavljenoj na društvenim mrežama vidljivo je kako policijski SUV-ovi sustižu veliko poljoprivredno vozilo na autocesti 15 Pacific Highway.

Potom je korištenjem tzv. PIT manevra koji se koristi u potjerama, jedno od policijskih vozila uzrokovalo prevrtanje traktora, što je rezultiralo gubitkom kontrole od strane vozača.

Policija još nije komentirala javno, po mnogima opasnu PIT taktiku, primijenjenu u ovom subotnjem incidentu. Prema izvještaju Kraljevske kanadske konjičke policije Surreyja, službenici su pokušali zaustaviti traktor koji je nepropisno vozio autocestom 1. Incident je eskalirao nakon PIT manevra, nakon čega se traktor prevrnuo dok je pokušavao napustiti autocestu 1, a vozač je uhićen i odveden u bolnicu na liječenje, stoji u priopćenju.

Videozapisi objavljeni na društvenim mrežama ukazuju na to da je traktor bio dio konvoja poljoprivrednika koji su prosvjedovali protiv nastavnog programa o seksualnoj orijentaciji s temama rodnog identiteta u školama Britanske Kolumbije. Fotografije s mjesta nesreće pokazuju traktor na boku pokraj oštećenog policijskog SUV-a. Hitna pomoć je intervenirala, noseći ozlijeđenu osobu na nosilima prema vozilu hitne pomoći.

Služba za integriranu analizu i rekonstrukciju sudara Lower Mainlanda pozvana je na mjesto događaja kako bi provela forenzičku rekonstrukciju incidenta. Glasnogovornik Neovisnog istražnog ureda Britanske Kolumbije, odgovornog za pregled incidenata koji uključuju policijske službenike i rezultiraju smrću ili ozbiljnim ozljedama, izjavio je da ured nije bio pozvan u subotu u Surrey, ali će izdati priopćenje ako se situacija promijeni. U svakom slučaju, čini se da SUV vozilo vještim manevrom može prevrnuti i jedan golemi traktor kakav je John Deere Serije 6R.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:24