prerada

Kultni Nissan R32 GT-R auto entuzijast pretvorio u 4X4 safari vozilo. Sviđa li vam se rezultat?

Youtuber Adam LZ djelomično inspiriran Porscheom 911 Dakar, stvorio je prvi "Safari GTR" od 500 KS

Nissan R32 GT-R Safari

 Adam LZ Youtube

Jedan je Youtuber pretvorio čuvenog japanskog sportaša Nissan GT-R R32 u pravi rally stroj svojih snova, opremivši ga s podignutim ovjesom, terenskim gumama te ga pokreće impozantnih 500 konjskih snaga.

Protekla godina obilježena je neobičnim transformacijama sportskih automobila u "safari" modele poput Porschea 911 Dakar i Lamborghinija Huracan Sterrato. No, do sada nitko nije poduzeo korak pretvaranja starog kultnog Nissana R32 GT-R u terensko vozilo.

image

Nissan R32 GT-R Safari

Adam LZ Youtube

Youtuber Adam LZ, YouTuber i auto entuzijast, djelomično inspiriran Porscheom 911 Dakar, stvorio je prvi "Safari GTR."

Počevši s R32 GT-R donorskim automobilom bez motora, koji je stigao u njegove ruke za 10.000 dolara, Adam ga je djelomično restaurirao u radionici u Connecticutu (SAD). Ubrzo ga je opremio modificiranim RB26 rednim šestcilindričnim motorom iz jednog od svojih prethodnih R32 projekata, uključujući Gen 2 turbo, novi međuhladnjak i podešeni ECU što jeosiguralo Safariju GTR-u najmanje 500 konjskih snaga na kotačima.

Zatim je GT-R dobio prilagođeni ovjes s produženim hodom od 25 cm udaljenosti od tla - gotovo dvostruko više nego standardni R32, što je više nego dovoljno za savladavanje raznovrsnih terena. Zanimjivi 17-inčni Rays kotači dobolo su gume Nitto Nomad Grappler (215/65R17), dok WRX blatobrani dodatno poboljšavaju off-road izgled. Odabrani regulator pogona na sva četiri kotača pruža dodatnu trakciju na zemljanim cestama, ali se može prebaciti na stražnji pogon za uživanje u driftanju.

Prednji kraj ističe se off roaderskim detaljima i LED svjetlosnim elementima, dok na krovu možete primijetiti krovne nosač sa svjetlima za maglu.

Budući da R32 nije imao tvornički krovni nosač, Adam i njegov tim morali su izrezati izravno u krov kako bi ga instalirali. Karoserija je lakirana u maslinastozelenu boju, a unutrašnjost je opremljena punim zaštitnim kavezom, prilagođenim sjedalima i trkaćim pojasevima.

image

Nissan R32 GT-R Safari

Adam LZ Youtube

Navodno je izgradnjatrajala manje od tri tjedna, a cijeli proces dokumentiran je u seriji videa na YouTube kanalu Adama LZ-a. Međutim, Adam ima još ambicioznije planove za budući projekt – R32 će dobiti povećanje hodova ovjesa, poboljšane kočnice i vjerojatno disalicu kako bi lakše savladavao duboke lokve. Unatoč tome, ovaj GT-R već je sposoban suočiti se s izazovima dubokih voda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:43