EKSTREMNI TUNING

Lambo Gallardo sa Suprinim 2JZ motorom od 1000 KS je na manifestaciji SEMA sve oborio s nogu!

Međutim, kao što vidimo na fotografijama, swap motora nije jedina modifikacija koju je Gallardo dobio...

Lamborghini Gallardo s 2JZ motorom

 Instagram Screenshot

Nedavno smo pisali o 'kockici' s motorom iz Honde S2000, no na SEMA-i je prikazano mnoštvo projekata, od kojih je jedan i Gallardo kojeg ne pokreće standardni V10.

Naime, Gallarda je modificirao Street Aero garaža, u čijem je vlasništvu otprilike 18 mjeseci. Započeo je život kao i svaki drugi, ali je njegov 5,0-litreni V10 zamijenjen Toyotinim 2JZ twin-turbo rednim 'šestakom'. Taj motor je opsežno modificiran i sada koristi samo jedan masivni turbopunjač koji mu omogućuje četveroznamenkastih 1000 KS.

Međutim, kao što vidimo na fotografijama, swap motora nije jedina modifikacija koju je Gallardo dobio. Tu je i potpuno prilagođeni ispušni sustav od titana koji izlazi sa stražnje strane turbopunjača, te 'anti-lag' značajka.

Street Aero je za stražnji kraj Gallarda dizajnirao i aero paket po mjeri koji uključuje visoko stražnje krilo, veliki difuzor i peraje u obliku slova X u koje tuner uskoro planira ugraditi LED diode – nešto slično stražnjem dizajnu Bugattija Bolidea. Sprijeda Gallardo ima jedinstvenu masku od karbonskih vlakana s agresivnijim dizajnom na poklopcu motora, braniku i razdjelniku.

Svakako treba spomenuti i da talijanski superautomobil ima prilagođeni sustav ovjesa. Nismo sigurni kako bi on funkcionirao na ulici, ali bez dvojbe, izgleda odlično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:42