NOVI REKORD

Video: Modificirani Lamborghini Gallardo s više od 3000 KS postavio novi rekord na pola milje!

Nakon što je vozač saznao da drugi vlasnik Gallarda pokušava oboriti njegov rekord, odlučio je ažurirati pogon svojeg Gallarda

Modificirani Lamborghini Gallardo

 Facebook Screenshot

Zahvaljujući suludim modifikacijama i vrlo hrabrom vozaču, jedan twin-turbo Lamborghini Gallardo postavio je novi rekord na pola milje (0.8 kilometara) u SAD-u. Riječ je o primjerku čiji je vlasnik Gidi Chamdi, entuzijast koji je vrlo poznat u drag racing krugovima u SAD-u.

image

Gidi Chamdi

Facebook Screenshot

Naime, Gallarda je prije nekoliko godina modificirao Underground Racing kako bi iz njega izvukao više od 3000 KS. 2016. godine Chamdi postigao je rekord na pola milje od 392 km/h, a nakon što je saznao da drugi vlasnik Gallarda pokušava oboriti njegov rekord, odlučio je dodatno ažurirati pogonski sklop svojeg Gallarda. S obzirom na to da Underground Racing ima ‘pune ruke posla‘ s jednim Huracanom i Audijem R8, učinio je to sam.

Na događaju Shift Sector u Teksasu Chamdi je sam sebi oborio rekord iz 2016. godine. U prvoj vožnji na pola milje ostvario je 388 km/h. Nezadovoljan, probao je drugi put, pri čemu je dosegao rekordnih 401 km/h. Ni to mu nije bilo dovoljno, pa je treći put ponovno oborio tek postavljeni rekord s 402 km/h. Zatim je četvrti i pet put kazaljka zabilježila nevjerojatnih 405 i 407 km/h.

image

Gidi Chamdi

Facebook Screenshot

Ove brojke čine se još nevjerojatnijima jer su ostvarene gumama Toyo R888R, koje su dopuštene na cesti. Drugim riječima, Chamdi nije koristio gume za ‘utrke ubrzanja‘ s radijalnim povlačenjem. Samo nekolicina drugih automobila ostvarila je brzinu od 400 km/h na pola milje, uključujući turbopunjenog Huracana i R8 koje je također napravio Underground Racing.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:51