VIDEO

Luda konverzija: Pogledajte kako ovaj Subaru s Ferrarijevim motorom vozi makadamom uz ludi zvuk motora

Reli vozač kaže da je snaga Ferrarijevog motora bila vrlo linearna, što je automobil učinilo upravljivijim i zabavnijim za vožnju

Subaru WRX STI swap

 YouTube Screenshot

Albert je reli vozač iz SAD-a, a uglavnom vozi Subaru WRX STI iz 2004. Tražio je načine kako povećati snagu svog automobila, a nakon istraživanja otkrio je da je atmosferski motor od 4,5 litara opcija.

Pogledao je F136 obitelj Ferrarijevih motora, koji su imali najveću konjsku snagu po litri u spomenutom rasponu zapremine. Točnije, odabrao je F136 IB iz Ferrarija Californije, 4,3-litreni V8 motor još uvijek daje dovoljno snage. Pronašao je jedan u Michiganu i poslao ga u Oregon, gdje je otvorio radionicu Primitive Enterprises kako bi radio na konverziji.

Albert je dokumentirao proces na svom YouTube kanalu. Počeo je raditi na zamjeni motora prije sedam mjeseci, a onda ga je prošlog mjeseca uspio pokrenuti. Gornji video prikazuje "swapan" Subaru WRX STI na off-roadu.

Poboljšanje performansi od zamjene motora očito je bilo značajno, iako Albert nije otkrio konačne brojke.

U Ferrariju je motor bio sposoban za oko 460 KS i 485 Nm okretnog momenta. Rekao je da je snaga Ferrarijevog motora bila vrlo linearna, što je automobil učinilo upravljivijim i zabavnijim za vožnju.

Naravno, bilo je dosta izazova prilikom konverzije. Ferrarijev motor je očito bio veći od Subaruovog, zbog čega je Albert morao sam napraviti mjesta kako bi stao. A kako je motor bio prilično velik i stršio, Albert je morao izraditi drugu haubu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:22