SVI DETALJI

Mate Rimac otkrio koliko zarađuju on i zaposlenici te koliko je dosad uplatio u državni proračun!

"Rimac javni izvještaj Q3 2020" naziv je videa koji je Mate Rimac stavio na svoj YouTube, a u kojem otvoreno govori o svim brojkama
Mate Rimac na svom YouTube kanalu objasnio sve detalje poslovanja
 Mate Rimac YouTube screenshot

Domaći inovator Mate Rimac odlučio je potpuno javno i transparentno, na prilično jednostavan način javnosti pokazati sve detalje svojeg poslovanja. Potaknut različitim pričama, glasinama i brojnim netočnim informacijama koje se mogu čuti u različitim krugovima, Mate je odlučio na svom YouTube kanalu objaviti video u kojem prolazi kroz sve brojke vezane uz svoju kompaniju. Tako je otkrio da u svojim firmama Rimac Automobili i Greyp zapošljava preko 900 ljudi. Uz to, napomenuo je kako tijekom lockdowna nije dijelio otkaze. Štoviše, od lockdowna do danas zaposlio je čak 183 nova zaposlenika.

U videu u kojem sasvim otvoreno govori o svim aspektima poslovanja nastavio je sa grafom koji prikazuje prosječnu neto plaću u kompaniji Rimac Automobili. Ona ima trend rasta i trenutno iznosi oko 10.500 kuna. To znači da mjesečno za plaće kompanija izdvaja čak 14 milijuna kuna! Priča tu ne staje, budući da je Mate otkrio i svoju plaću. Krenuo je sa oko 6000 kuna na samom početku, a danas ona iznosi oko 34.000 kuna. Napomenuo je kako on nije najplaćeniji u svojoj kompaniji, već postoji oko 15 osoba koje imaju i veće plaće. Dotaknuo se i poreza i potpora te je iz grafova jasno vidljivo kako su njegove uplate u proračun kudikamo veće. Štoviše, Rimac Automobili su u državni proračun dosad uplatili gotovo 17 milijuna eura!

Govorio je i o financijama, investicijama, vlasničkoj strukturi, projektima i vizijama. Sve što vas je ikad zanimalo o Rimcu i njegovoj kompaniji, iz prve ruke pogledajte u više od 1 sat dugom videu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2022 07:43